Marc Márquez en una imatge d'arxiu (@marcmarquez93)
MotoGP

Marc Márquez, amb antibiòtics per una infecció a la fractura del braç

El campió de Cervera va passar dijous pel quiròfan i encara s'haurà d'estar uns dies hospitalitzat a Madrid

Xavier GuillénActualitzat

L'equip Repsol ha informat que Marc Márquez es recupera satisfactòriament de l'operació a la qual es va sotmetre dijous a Madrid. Els cultius obtinguts durant la cirurgia, però, han confirmat que hi havia una infecció prèvia a la factura. Per això, el pilot de Cervera haurà de rebre un tractament específic d'antibiòtics durant les properes setmanes. Márquez s'estarà de moment ingressat a l'Hospital Ruber Internacional de Madrid.

Tercera intervenció al braç

La de dijousa Madrid és la tercera intervenció des que el 19 de juliol es va fracturar l'húmer dret al circuit de Jerez. A l'Hospital Dexeus de Barcelona es va fer les dues primeres intervencions. Aquesta tercera ha estat a la Clínica Ruber de Madrid i, segons ha confirmat l'equip Repsol Honda en un comunicat, l'operació ha durat unes vuit hores i s'ha fet sense incidències.

La cirurgia, portada a terme per un equip format pels doctors Samuel Antuña, Ignacio Roger de Oña, Juan de Miguel, Aitor Ibarzabal i Andrea García Villanueva, ha consistit en la retirada de la placa prèvia i la col·locació d'una nova placa a la zona afectada.

El pilot cerverí ha estat acompanyat en tot moment pel seu pare, Julià, i aquest divendres també pel seu representant, Emili Alzamora, que ha assegurat que el pas pel quiròfan ha estat tot un èxit:

"Després de 8 hores, Márquez es troba cansat i adolorit. A la tercera operació s'hi arriba per les complicacions que hi va haver en la segona. Estem molt contents i esperem que, ara, tot estigui en el seu lloc. Els terminis de recuperació són secundaris. Tots tenim ganes de veure'l damunt d'una moto, però quan sigui possible".

Quatre mesos després de l'accident, el seu braç dret no s'ha recuperat. Ha estat un període convuls i amb molts dubtes sobre la seva recuperació. El 21 de juliol el van operar i quatre dies després tornava a pujar a la moto, però va desistir de competir. 

El 3 d'agost el van intervenir per segon cop. La placa de titani s'havia trencat i va necessitar una nova operació. Al setembre va visitar el Circuit de Barcelona-Catalunya durant el gran premi i la seva baixa es calculava en un parell de mesos. La seva reaparició s'anava ajornant contínuament, mentre gaudia amb les actuacions del seu germà Àlex. Finalment, però, va dir que no correria cap cursa el 2020. La data de tornada el 2021 és, ara mateix, tota una incògnita, ja que s'estima que pugui estar uns sis mesos de baixa.

 

 

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut