Marc Márquez seguint de prop Andrea Dovizioso, en una imatge de la temporada passada (EFE)
Motor

Marc Márquez ho continua tenint tot a favor per aixecar el seu quart títol mundial de MotoGP

Tot i no poder proclamar-se campió mundial de MotoGP al Gran Premi de Malàisia, el pilot de Cervera només necessita un onzè lloc a l'última cursa per coronar-se

Marc Márquez tenia a Sepang la primera oportunitat per revalidar el títol de campió del món de MotoGP. Amb 33 punts de renda sobre Andrea Dovizioso, li calia mantenir-ne almenys 25 perquè les matemàtiques el coronessin.

El pilot cerverí, a l'hora de la veritat , no va poder lluitar pel podi, mentre que les Ducati, amb millors condicions per al circuit malaisi, es repartien les dues primeres places. Mai no es podrà saber del cert si Jorge Lorenzo va deixar guanyar Dovizioso seguint ordres d'equip –ell ho nega rotundament–, però el cas és que l'italià va guanyar i va aprofitar el quart lloc de Márquez per reduir a 21 punts el seu desavantatge.

Tot es jugarà, doncs, a l'última cursa, el Gran Premi de la Comunitat Valenciana, l'11 de novembre. Però, tot i la decepció de Sepang, Márquez encara té pràcticament tots els asos a la màniga per endur-se el Mundial: ha de quedar entre els 11 primers faci el que faci Dovizioso. En totes les curses que ha acabat, 14 de 17, Márquez ha quedat almenys entre els 6 primers.

I encara en el pitjor dels supòsits, que no pogués completar la cursa, Dovizioso està obligat a guanyar al circuit Ricardo Tormo per superar-lo. És difícil que a Márquez se li escapi.