Marc Márquez celebra el seu vuitè títol Mundial al circuit de Buriram (Reuters)
Motor

Marc Márquez firma un any per emmarcar

El pilot cerverí suma 9 victòries i 14 podis en 15 curses, i demostra que sap barrejar com ningú talent, ambició i maduresa als 26 anys

Xavier GuillénActualitzat
Al marge de la temporada del 2014, en què va guanyar 13 curses, 10 de seguides, Marc Márquez està fent aquest any el campionat més consistent. Ha barrejat victòries clares, 9, amb 5 segones posicions i només un error. Amb 26 anys és el jove més agressiu, ràpid i alhora ponderat de la graella i continua fent malabarismes a sobre de la moto.

L'any va començar amb una reedició del duel Dovizioso-Márquez. Victòria per al de Ducati i segon lloc per al d'Honda. A l'Argentina va guanyar i va arribar eufòric a Austin, on sempre s'havia imposat, però aquest cop es va equivocar. Tot sol i amb avantatge, va caure. Va ser un toc d'alerta, perquè, a partir de Texas, Márquez ha fregat la perfecció.

Dues victòries consecutives a Jerez i Le Mans. A Mugello segon davant de Dovi i darrere Petrucci, que va fer l'avançament de la temporada, un sandvitx al límit.

A Catalunya va esborrar una ratxa de 4 anys sense guanyar. A Holanda, un altre podi, segon. Dues victòries més a Alemanya i Txèquia i després va tenir dues derrotes a l'últim revolt que van posar a prova els nervis del campió. Per part d'Andrea Dovizioso a Àustria i d'Àlex Rins a Silverstone. Va pensar en el campionat i no en les victòries.

Però ben aviat va esborrar aquest regust amarg. Va ser el millor a Misano i a Aragó. A Motorland va apallissar els rivals des del primer entrenament. L'ensurt de la temporada va arribar als entrenaments de Tailàndia, la carrera en què s'ha proclamat campió del mon. aquest diumenge s'ha tornat a vestir de campió; victòria i sisè títol de MotoGP, el vuitè del seu palmarès.