Marc Márquez
Marc Márquez ha fet les últimes quatre "poles" a Alemanya (EFE)
Motor

Marc Márquez fa la "pole position" en un GP d'Alemanya complicat per a la resta de favorits

Héctor Barberá ha fet el segon lloc, el millor de la seva carrera, i només Rossi li planta cara després de les caigudes de Lorenzo i Iannone

Actualitzat

Marc Márquez ha fet la "pole position" en la classificació del Gran Premi d'Alemanya i aquest diumenge sortirà primer per quart any seguit en la cursa d'un circuit, el de Sachsenring, que sembla que li vagi fet a mida. El "Tro de Cervera" és, doncs, clar favorit per a la victòria, al costat de la poca pressió que està rebent de la resta de competidors aquest cap de setmana.

En la "qualy", gairebé tots els favorits han caigut. Jorge Lorenzo ha hagut de fer la prèvia i ha anat per terra quan ja havia aconseguit el temps que li donava pas a la tanda definitiva, en què també ha caigut. Al mallorquí, que sortirà onzè, no se'l veu còmode a Alemanya. També ha caigut, inesperadament, Andrea Iannone, que serà onzè, un lloc davant d'un Dani Pedrosa molt poc connectat amb la pista.

La sorpresa ha estat al segon lloc, que s'ha adjudicat un Héctor Barberá fantàstic. Per fer la millor classificació de la seva carrera, el valencià ha arribat a anar primer durant dues voltes, fins que Márquez ha posat la directa i ha fet dues voltes ràpides seguides, una abans i l'altra després de l'aturada per al canvi. La primera fila la completarà Valentino Rossi, que en algun moment ha intentat superar Barberá, però que s'ha estimat més deixar d'arriscar-se i assegurar un tercer lloc prou bo.

Pol Espargaró ha estat cinquè; Maverick Viñales, sisè; Aleix Espargaró, vuitè, i Tito Rabat, que s'ha quedat en la Q1, ha quedat en l'últim lloc, el 21.

Nakagami es retroba amb la "pole" en Moto2

Takaaki Nakagami (Kalex) ha aconseguit la quarta "pole" de la seva carrera, i ha trencat una llarga sequera. Les altres tres primeres posicions en la graella de sortida les havia sumat l'any 2013. Johann Zarco (Kalex) ha marcat el millor registre gairebé durant tota la sessió classificatòria, però el japonès, en la seva última volta, ha superat el seu temps. El tercer de la graella de sortida serà el català Àlex Rins (Kalex).

El suís Thomas Luthi (Kalex), el més ràpid dels entrenaments lliures, ha caigut fins a la dotzena posició en els oficials. Àlex Márquez (Estrella Galícia 0'0 Kalex) ha marcat el vuitè millor temps; Axel Pons (Kalex), el catorzè; Xavier Vierge (Tech 3), el vint-i-dosè; Isaac Viñales (Tech 3), el vint-i-quatrè, i Edgar Pons (Kalex), el vint-i-setè.

Bastianini evita les complicacions en Moto3

Enea Bastianini ha ratificat la seva superioritat en els entrenaments lliures i s'ha assegurat la "pole" en Moto3. L'altra cara de la moneda li ha tocat a Niccolò Antonelli, que s'ha trencat la clavícula esquerra en una caiguda i necessitarà cirurgia, per la qual cosa és baixa per a la cursa de diumenge. Com també ho serà María Herrera, que ha rebut un impacte al darrere, ha caigut amb la moto damunt del braç i s'ha fet una fractura al canell.

La sessió ha estat problemàtica des de molt aviat. Un pilot ha trencat el motor i ha deixat la pista plena d'oli. Això ha provocat diversos accidents, com el d'Antonelli i el de Romano Fenati, fins que l'organització ha alçat la bandera vermella per netejar la pista.

Després de l'aturada, Bastianini ha ratificat el seu domini, en superar un Andrea Locatelli molt intens, que ha estat segon. Aron Canet completarà la primer fila en la tercera posició. Jorge Navarro ha obtingut un meritori cinquè lloc; cal tenir present que encara es recupera d'una lesió múltiple a la cama. Sortirà just al davant de Brad Binder. Jorge Martín serà desè; Juanfran Guevara, tretzè, i Joan Mir, divuitè.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut