Motociclisme

Marc Márquez és dubte per al GP de la República Txeca per culpa d'una caiguda en els lliures

A la República Txeca ja s'olora la benzina després de tres setmanes de descans al Mundial de motociclisme. Nico Terol ha inaugurat la jornada sent el més ràpid en els primers entrenaments lliures dels 125 cc. Marc Márquez, el líder del Mundial, ha patit una caiguda i és dubte per a la cursa de diumenge per una possible luxació a l'espatlla esquerra. En la categoria reina, en canvi, Jorge Lorenzo es manté intractable i un cop més ha tornat a demostrar la seva superioritat fent el millor temps dels primers lliures per davant de Pedrosa, Rossi i Dovizioso. En Moto2, un sorprenent Fonsi Nieto ha signat el millor temps per davant Abraham i Tomizawa amb Toni Elías absent per sanció.

Actualitzat
En la categoria petita les vacances se'ls han fet llargues esperant un altre duel entre Marc Márquez i Pol Espargaró, els dos màxims favorits en la lluita pel títol mundial dels 125 cc. El lleidatà, però, ha començat amb mal peu al caure en l'últim minut de la sessió i podria tenir una luxació a l'espatlla esquerra.

Márquez, que de moment és dubte per a la cursa de diumenge, ha estat tercer, just al davant de Pol Espargaró, amb qui es juga el títol mundial, i Tito Rabat ha arribat cinquè. El gran dominador ha estat l'absent a l'última cursa, Nico Terol, que ha rebaixat el registre diverses vegades. El pilot d'Alcoi ha deixat a 5 dècimes el seu company d'equip, Bradley Smith, segon. 

Directe al títol

En MotoGP, Jorge Lorenzo no vol deixar escapar una nova oportunitat per acostar-se al seu primer títol en la categoria reina i ha començat fortíssim el cap de setmana. El mallorquí ha estat clarament superior als seus rivals i ha acabat amb el millor temps en els primers lliures.

La sessió ha estat marcada per la inestabilitat meteorològica i la pluja ha fet acte de presència a la fi dels entrenaments. Malgrat tot, cap rival ha pogut batre Lorenzo i el de Yamaha ha liderat la classificació per davant de Pedrosa, Rossi, Dovizioso i Hayden. Aleix Espargaró ha acabat en el 12è lloc.  

Sorpresa en Moto2

Després de sis anys d'absència al Mundial, Fonsi Nieto ha tornat a ser notícia aquest divendres en acabar primer la sessió inaugural del GP de la República Txeca de Moto2. El pilot espanyol ha aprofitat la caiguda i posterior abandonament de Karel Abraham en aquest entrenament per signar el millor temps i reinvidicar-se amb un resultat inesperat.

El pilot txec havia dominat fins al moment la sessió però una caiguda l'ha obligat a acabar abans d'hora i això ho ha aprofitat Nieto per superar-lo. Abraham, malgrat tot, ha estat el segon millor pilot en el còmput global de temps. Tercer ha estat Tomizawa per davant de Talmacsi, Simón, Takahashi, Corsi i Debón.

El gran absent del dia ha estat Toni Elías, a qui han sancionat per entrenar-se a Misano durant l'aturada del Mundial tot i tenir-ho prohibit. El manresà ha hagut de pagar una multa de 3.000 euros i no s'ha pogut entrenar aquest divendres com a mesura coercitiva.
Anar al contingut