Marc Márquez corre a buscar la seva segona moto
Marc Márquez corre a buscar la seva segona moto
Motociclisme

Marc Márquez assumeix tots els riscos per aconseguir la "pole" de MotoGP del Gran Premi de les Amèriques

Una avaria ha estat a punt de costar-li la "pole position" del Gran Premi de les Amèriques a Marc Márquez. El de Cervera s'ho ha jugat tot per poder sortir diumenge des de la primera posició. En Moto3, Kent ha dominat amb tota claredat, mentre que en Moto2 Lowes ha caigut una vegada més

Daniel AlentoActualitzat

Marc Márquez marcava el millor temps quan la seva moto s'ha aturat a pocs minuts del final de la sessió classificatòria del Gran Premi de les Amèriques. El de Cervera ha deixat l'Honda en el mur i ha sortit corrent cap a boxes, on els seus mecànics l'esperaven amb la seva segona moto ja en marxa. Mentre el gran dels Márquez tornava a l'asfalt, primer Cal Crutchlow (Honda), després Jorge Lorenzo (Yamaha) i finalment Andrea Dovizioso (Ducati) han batut el rècord del circuit en la categoria gran del Mundial de Motociclisme. Márquez havia baixat a la setena posició, en la tercera línia.

Però el bicampió del món de MotoGP volia sortir el primer en la cursa d'aquest diumenge sense importar-li les conseqüències del seu desig. La seva última volta ha estat increïble, i ha assumit tots els riscos possibles per aconseguir la "pole position" 23 de la seva carrera amb un temps de 2:02:13. En la primera línia de la sortida acompanyaran Márquez Andrea Dovizioso i un Jorge Lorenzo força recuperat de la bronquitis que l'afecta. Aleix Espargaró (Suzuki) ha estat vuitè, seguit pel seu germà Pol (Yamaha). Maverick Viñales (Suzuki), que havia entrat en la Q2 després de quedar segon a la Q1, sortirà des del dotzè lloc.

Lowes torna a caure

A Moto 2 semblava que es repetiria el guió habitual quan Sam Lowes (Speed Up) ha marcat el millor temps establint un nou rècord del circuit i tot seguit anar per terra (la seva cinquena caiguda del cap de setmana). Però en els últims instants d'aquesta sessió de qualificació el belga Xavier Simeon (Kalex) li ha pres la "pole" i ha rebaixat el seu temps en 54 mil·lèsimes. Tito Rabat (Kalex) ha tingut dues voltes en aquest final de sessió per intentar millorar els registres d'aquests dos pilots, però sense èxit. El barceloní sortirà tercer aquest diumenge al Gran Premi de les Amèriques.

Respecte a la resta de catalans, Àlex Rins (Kalex) ha quedat vuitè, Ricky Cardús (Tech 3) vintè i Àlex Márquez (Kalex) vint-i-tresè. Àxel Pons (Kalex) no ha pres part en la sessió. Quan s'ha confirmat la fractura de l'escafoide de la seva ma esquerra, el pilot ha volat cap a Barcelona per ser operat aquest dilluns.

Kent vola en Moto3

Danny Kent (Honda) ha estat el clar dominador de la sessió de qualificació. En l'última sessió d'entrenaments lliures del dia ja havia batut el rècord de volta ràpida en el circuit d'Austin de la seva categoria. Amb la "pole position" en joc, ho ha tornat a fer dues vegades més per marcar un millor temps final de 2:15.344.

Si la temporada passada en 18 sessions de classificació es van marcar 16 rècords de volta ràpida, en aquesta el registre de millors marques s'ha obert en el segon Gran Premi de l'any. Acompanyaran el britànic en la primera línia de la graella el portuguès Miguel Oliveira (KTM) i l'italià Andrea Locatelli (Honda). Isaac Viñales (Husqvarna) sortirà des de la setena posició mentre que el líder del Mmundial, el francès Alexis Masbou, (Honda) ha acabat desè.

Anar al contingut