Marc Márquez
Marc Márquez surt dels tallers d'Honda, al circuit de Brno (EFE)
Motor

Marc Márquez assegura la "pole position" al Gran Premi de la República Txeca de MotoGP

Compartirà la primera fila amb Rossi i Pedrosa; en Moto3, Gabriel Rodrigo s'ha estrenat amb un primer lloc

Actualitzat

Marc Márquez ha fet la "pole position" del Gran Premi de la República Txeca de MotoGP i sortirà el primer en la cursa de diumenge al circuit de Brno. El pilot d'Honda ha lluitat fins al final amb el seu company, Dani Pedrosa, que en la penúltima volta liderava la classificació. L'últim canvi de penumàtics ha afavorit el campió, que s'ha imposat per poc més d'una dècima a Pedrosa i només per centèsimes a Valentino Rossi, que ha vingut del darrere amb una última volta fantàstica, per adjudicar-se el segon lloc.

Jorge Lorenzo s'ha reservat fins als darrers minuts i li ha tret partit a la Ducati per fer un sisè lloc, que li permetrà sortir des de la segona fila. Just un lloc darrere del mallorquí, hi haurà un Maverick Viñales lleugerament per sota de les seves possibilitats. Dins de la Q2 també ha entrat Aleix Espargaró, que s'ha classificat onzè i que ha caigut en la volta més llançada, quan restaven pocs segons.

A la primera tanda s'hi han quedat Àlex Rins, 13è; Pol Espargaró, 18è, i Tito Rabat, 21è. Els esperen remuntades difícils enmig de l'embús de la sortida.

Un català retorna un dia de glòria a l'Argentina

Gabriel Rodrigo ha fet la "pole" de Moto3, la primera de la seva carrera i també la primera del motociclisme argentí des de l'última que va aconseguir Sebastián Porto en 250cc ara fa tretze anys (Austràlia, 2004). De fet, Rodrigo és nascut a Barcelona, de pare argentí, i competeix amb llicència del país sud-americà.

En un cronometratge molt ajustat, amb set pilots en menys de mig segon, a última hora Rodrigo ha aprofitat el rebuf de Marcos Ramírez, que anava just al darrere de Nicolo Bulega, per aconseguir el millor temps (2.08,571). A només dues dècimes, Romano Fenati ha estat el segon, i Juanfran Guevara, el tercer.

En la segona fila de l'engraellat, quart, hi haurà Joan Mir, mentre que Aron Canet -molt afectat per problemes mecànics- i Albert Arenas no apareixeran fins als llocs 17 i 27, respectivament.

Primera "pole" en Moto2 per a Pasini

Mattia Pasini també debutarà en un primer lloc de la graella, en aquest cas a Moto2 (en 125cc ho havia aconseguit onze vegades). L'italià ha fet el millor temps en la tercera volta, i pràcticament ha comandat tota la sessió, sempre seguit per Franco Morbidelli i Jorge Navarro.

En les últimes voltes, Miguel Oliveira s'ha estirat i ha relegat Morbidelli al tercer lloc i Navarro al quart.

Àlex Márquez, el més ràpid en els lliures, ha acabat classificant-se sisè. Pel que fa a la resta de catalans, Àxel Pons sortirà 14è; Isaac Viñales, 17è; Xavi Vierge, 18è, i Èdgar Pons, 30è.

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut