Marc Márquez, en una imatge d'arxiu
Motor

Marc Márquez, a cor obert: la petició més difícil del seu avi

El pilot ha explicat en una entrevista com s'ha sentit en aquests anys difícils per les lesions

Redacció Esport3Actualitzat

El 2020 va començar per a Marc Márquez un periple de caigudes i lesions que el van fer tocar fons. El vuit cops campió del món s'ha confessat en una entrevista a la revista GQ, on ha mostrat a cor obert com s'ha sentit en aquests anys difícils.

El pilot de Cervera ha desvelat fins i tot la petició que li va fer l'avi després de l'enèsima recaiguda.

"El meu avi era partidari que ho deixés, perquè em va dir que ja en tenia prou per viure, ell és molt directe en això, i jo li vaig dir: 'Avi, et prometo que a l'húmer és l'última operació, però deixa-m'ho intentar, perquè hi ha una solució i me l'estan donant. Deixa'm que ho intenti.' I dit i fet, ho vaig provar i la pel·lícula ha canviat."

L'húmer, el pitjor malson

Els problemes a l'húmer van començar en el Gran Premi de Jerez del 2020 amb una caiguda que el va fer volar pels aires i li va fracturar l'os. La lesió s'hauria pogut curar amb unes setmanes de repòs, però les ganes de tornar abans d'hora li van jugar una mala passada. "Si no cuides el cos, no pots practicar el teu esport", ha admès.

"Va ser culpa de la meva mentalitat, però tot el que vaig aconseguir entre el 2013 i el 2020 va ser també per aquesta mentalitat i ambició, així que si agafés els 10 anys en conjunt, la balança està equilibrada."

Després de diverses operacions al braç, el 2021 i el 2022 van continuar els problemes per a Márquez. El cerverí va patir episodis de diplopia i no aconseguia deixar enrere els problemes a l'húmer. Els resultats semblaven indicar que les coses començaven a millor, però la realitat era una altra de molt diferent: "No sé com ho vaig aconseguir. No tenia el cap a la competició, ni el cap ni el físic."

"Va arribar un moment en què el patiment superava la passió, i em vaig dir: 'O li poses remei o no compensa seguir competint', perquè m'estava restant molta qualitat de vida, no només era fracàs rere fracàs, sinó també un dolor constant, i el dolor em canviava el caràcter, ni tan sols somreia."

"Guanyava i em posava a plorar. Era per culpa del dolor, del dolor que patia constantment al braç i que no podia oblidar." "El dijous del Gran Premi de Mugello, estava preparat per competir i em van trucar: 'Ei, baixa de la moto que hem confirmat que tens una rotació de 34 graus i això és inhumà. No sé què fas amb el braç però és massa.'"

Prudència per al 2023

L'operació, cinc dies després del Gran Premi d'Itàlia, va ser un èxit. Després d'una llarga recuperació Márquez ja va competir a finals d'any. Per aquest 2023 es mostra cautelós.

"El primer objectiu que m'he marcat és la primera cursa al març. Llavors sabré al 100% com està el meu braç. És el primer cop en molts anys que no partirem com a favorits. Hem de ser realistes, almenys a les primeres curses, perquè si no arribaran totes les frustracions."

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut