Marc Gual jugant amb el Jagiellonia polonès
Futbol

Marc Gual, la cara B de Lewandowski

Mentre el polonès triomfa al Barça i és el màxim golejador de la Lliga espanyola, el badaloní s'ha proclamat màxim anotador i millor davanter de la Lliga polonesa

Redacció Esport3Actualitzat

No es pot dir que Robert Lewandowski i Marc Gual tinguin trajectòries paral·leles. L'un, als seus 34 anys, ha demostrat la seva qualitat en el Camp Nou després d'una carrera brillant a la Bundesliga. L'altre, passat per les categories inferiors de l'Espanyol, està arribant a la seva maduresa als 27 anys. Tots dos triomfen lluny de casa. L'internacional polonès ho fa a Catalunya i el català, a Polònia. 

Gual va arribar l'estiu passat al Jagiellonia de Bialistok cedit pel Dnipró ucraïnès. Amb el Jaga, un equip que no es compta entre els més destacats del país, s'ha fet notar ràpidament a base de joc i gols. Amb 16 dianes s'ha proclamat màxim golejador de l'Ekstraklasa, la primera categoria del futbol polonès. Optava també al premi al millor jugador del campionat, però al final s'ha hagut de conformar amb el premi al millor davanter, que no és poca cosa. 

Però això no és tot: la bona temporada de Gual no ha passat desapercebuda per a un dels principals equips del campionat, el Legia de Varsòvia, que ja s'ha assegurat la seva incorporació a partir de l'1 de juliol. 
Anar al contingut