Bàsquet

Marc Gasol: "Em sento més president que jugador"

Cindy Lima, exjugadora internacional i analista d'Esport3, conversa amb Marc Gasol per al "Basquetmania". Es retroben després d'haver coincidit en grans esdeveniments internacionals, com els Jocs Olímpics de Pequín del 2008

Redacció Esport3Actualitzat

En Marc Gasol i la Cindy Lima es troben a la terrassa de La Fàbrica, una preciosa cafeteria del centre de Girona, popular entre els ciclistes que s'entrenen al voltant de la ciutat. I és que els plats són vegans, i els que no, com a mínim, molt saludables. La Cindy en té prou amb una aigua, i en Marc fa una curiosa barreja d'aigua amb gas i tallat.

Marc Gasol i Cindy Lima xerrant a Girona

Són més de 20 minuts de conversa per al "Basquetmania" en què, evidentment, es parla del projecte del Bàsquet Girona, de l'adrenalina de les bones èpoques com a jugador, de música, de la família, i de l'Open Arms, ja que el mitjà dels Gasol va participar en un rescat. La Cindy deixa anar preguntes directes:

Estant com a president, a l'altre costat, alguna vegada has dit: "És que aquests només demanen, ho volen tot", com havíem fet nosaltres?

"Segurament soc una tipologia de president més modern del que estàvem acostumats a tenir nosaltres en el seu moment. Soc més jove -bé, de fet encara estic jugant-. Em sento més president que jugador."

Has tingut referent femenina com a esportista, en quina etapa?

"La meva mare era jugadora de bàsquet al Cornellà. I també era molt competitiva. Va haver de deixar-ho per tenir-nos a nosaltres."

En aquest vídeo del programa "Basquetmania" pots veure l'entrevista sencera:

 

I quina objectius tens ara?

"El meu objectiu principal són les meves criatures. Era molt difícil de compaginar bàsquet i família de la manera com jo concebia la competició. Ara vull tenir el cap net per acompanyar-los. Portar-los a l'escola, recollir-los, seguir-los amb els petits conflictes que els apareixen."

 

Tu que estàs molt ficat en la filantropia, en quina acció has dit: "Ostres, ho hem aconseguit"

"Em va impactar l'acció d'Open Arms. Quan vam fer el viatge no em volia tenir visibilitat jo, però sí la feina que s'estava fent. Hi havia un càmera gravant-me. I li deia que era als altres a qui havia de gravar."

Marc Gasol i Cindy Lima en un dels moments de l'entrevista per al "Basquetmania"

I de música què t'agrada?

"Freddy Mercury, Michael Jackson. Ara més Estopa, Morat... molt del Baix Llobregat."

Encara sents aquella adrenalina com a jugador que no et permetia dormir després dels partits?

"Sempre he tingut molts problemes per dormir. Els que dormen 8 hores... jo amb 5 ja faig. És cert que quan et despertes d'hora tot està molt tranquil. Els nens dormen. Hi ha sensació de pau."

Et veig amb una altre aire. Molt relaxat.

"Home, abans arribava a aquesta hora a casa, i ara és quan em desperto."

ARXIVAT A:
Marc Gasol
Anar al contingut