Marc Gasol ha superat Pau en el duel de germans. (Foto: EFE)
Bàsquet

Marc Gasol continua una dinastia familiar als Lakers

Dues històries de dos germans que conflueixen en dues èpoques diferents als Lakers: en Pau va ser una aposta guanyadora i en Marc és una garantia per consolidar la defensa de l'anell

Pau Gasol va arribar als Lakers amb 27 anys després de jugar 7 temporades a Memphis i un recorregut esgotat. El seu fitxatge va ser l'últim pas de l'equip de Kobe Bryant per tornar a guanyar el títol. En Marc hi arriba amb 35 anys després d'una dècada als Grizzlies, on va ser valorat com a jugador franquícia i havent demostrat el seu nivell com a jugador campió a Toronto.

Pau Gasol al costat del malaurat Kobe Bryant durant un partit amb els Lakers
Pau Gasol, el complement de Kobe per guanyar dos anells

Són dos jugadors de dues èpoques diferents. Quan en Pau va arribar el 2008 a Los Angeles el joc girava al voltant dels jugadors grans. Avui el joc s'ha invertit i un equip necessita consolidar la seva amenaça en el perímetre i aquí és on en Marc encarna aquesta qualitat. Del joc d'esquena al pal baix a jugar de cara a anella en posicions exteriors. Del "pick and roll", al "pick and pop".

Els Toronto Raptors de Marc Gasol, eliminats del play-off
Marc Gasol, campió amb Toronto

Els Lakers necessitaven un "5" com el germà mitjà; Anthony Davis no es troba còmode en aquesta posició. L'elecció de Marc Gasol és perfecta per a un equip guanyador. Lebron James jugarà al costat d'un pivot expert, intel·ligent i amb personalitat. Tira de 3 i obre el camp, passa bé la pilota, bon defensor, i aportarà solidesa en la mecànica guanyadora dels Lakers.

12 anys després en Marc agafa un avió cap a Los Angeles amb la mateixa ambició que en Pau: guanyar l'anell. Té tots els números per tornar a proclamar-se campió i empatar a dos títols a la nissaga Gasol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut