FUTBOL

Cucurella, el català de moda a la Premier

El lateral maresmenc, de 23 anys, ha fet una gran temporada a Anglaterra amb el Brighton i grans equips com el Manchester City ja s'han fixat en ell

Lluís Cervelló TorresActualitzat

Marc Cucurella ha estat escollit millor jugador de la temporada al Brighton, que ha acabat novè a la Premier League, la millor posició en la història d'aquest equip. El paper del lateral nascut a Alella no ha passat desapercebut per al campió, el Manchester City, que podria estar disposat a pagar al voltant de 30 milions de lliures per fitxar-lo. Cucurella, de moment, té contracte amb el Brighton fins al 2026.

"És bo que parlin de mi, això vol dir que he fet les coses bé i em motiva per seguir treballant. Sí que m'han arribat notícies i m'agrada llegir-les, encara que només sigui per curiositat. Moltes vegades només són rumors que no acaben en res. Ja veurem què passa."

"Estic molt content per la temporada que he fet. Crec que ha estat l'any de la meva maduració com a futbolista, on s'ha pogut veure tot el treball dels últims anys. Quan vaig fitxar pel Brighton sabia que era una bona oportunitat i de moment l'estic aprofitant."

El lateral ha gaudit de cadascun dels minuts en el seu primer any a Anglaterra:

Marc Cucurella: 'M'agradaria molt tornar al Barça'
Marc Cucurella celebra un gol amb el tècnic del Brighton Graham Potter (REUTERS)

El futbolista maresmenc va marxar del Barça el 2018. Primer va jugar amb l'Eibar i després al Getafe. L'estiu passat va fitxar pel Brighton. No amaga, sempre que se li pregunta, que estaria encantat de tornar al Barça.

"Vaig estar molts anys al futbol formatiu, vaig arribar al Barça B i vaig tenir alguns minuts a la Copa, però em va quedar l'espina clavada de no poder jugar al Camp Nou. M'agradaria molt poder tornar algun dia, la veritat."

Cucurella passa uns dies de vacances a Mataró amb la família. Aquest dimecres jugarà amb la selecció catalana a Montilivi davant de Jamaica (en directe per TV3 a les 18.45). Ja va participar en l'últim amistós de Catalunya, el 2019, contra Veneçuela.

"Sempre és bonic poder jugar amb la selecció catalana. Esperem que sigui un bon partit i que tothom pugui gaudir. Catalunya té un nivell molt alt, amb molt bons jugadors."

ARXIVAT A:
Esports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut