Atletisme

Manolo Martínez queda fora de la final de llançament de pes al Mundial "indoor" de València

Manolo Martínez ha quedat fora de la final del llançament de pes al Mundial "indoor" que ha començat aquest matí a València. L'atleta de Lleó era una de les esperances espanyoles per aconseguir medalla, però ell mateix ja havia avisat que no estava en forma. De fet, Martínez només ha estat catorzè en la fase prèvia, amb una millor marca de 19,75 metres; s'ha quedat a 38 centímetres de la final, una distància molt gran per a ell. El nord-americà Reese Hoffa es perfila com a gran favorit després d'haver dominat la prèvia amb autoritat (li ha tret 56 centímetres al seu compatriota Christophe Cantwell).

Actualitzat

Un altre atleta de Lleó, Sergio Sánchez, ha tingut més sort i s'ha classificat per a la final dels 3.000 metres. Sánchez ha acabat quart la primera sèrie d'aquesta prova, amb un temps de 8:04.71, en la qual ha coincidit amb el favorit número 1 per a la medalla d'or, l'etíop Tariku Bekele. En categoria femenina, Isabel Checa ha quedat eliminada després d'acabar última la seva sèrie (9:06.21).

Altres resultats destacats de la jornada són la classificació de Maite Martínez per a les semifinals dels 800 metres, les de Juan Carlos Higuero i Arturo Casado per a la final dels 1.500 metres, i la de Naroa Aguirre per a la final de perxa, una prova reservada segons tots els pronòstics a Ielena Isinbaieva.

Orozco, l'únic català

A primera hora del matí, l'alcaldessa de València, Rita Barberà, i el president de la Federació Internacional d'Atletisme, Lamine Diack, han inaugurat la dotzena edició dels Mundials d'atletisme en pista coberta, que es desenvoluparan fins diumenge al velòdrom Lluís Puig. A banda de Marc Orozco, que competirà en el relleu 4x400, no hi ha catalans en competició.

Un dels atractius és Jackson Quiñónez, atleta d'origen equatorià resident a Lleida i membre del Futbol Club Barcelona, que prepara el seu assalt als Jocs Olímpics de Pequín. Altres cares conegudes són les de Isinbayeva, Mutola, Liu Xang o Bekele.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut