Futbol

Mano Menezes és el nou seleccionador del Brasil en substitució de Carlos Alberto Dunga

El Brasil ja té nou seleccionador. Després del fracàs de la "canarinha" al Mundial de Sud-àfrica, l'entrenador del Corinthians, Mano Menezes, ha acceptat l'oferta de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) per convertir-se en el substitut de Carlos Alberto Dunga. "Accepto la invitació que m'ha fet el president de la CBF, Ricardo Teixera", ha confirmat Menezes en una roda de premsa després de dirigir l'entrenament del seu actual equip. Menezes era la segona opció per ocupar el càrrec però finalment ha estat l'escollit després que el primer candidat, el tècnic del Fluminense, Muricy Ramalho, renunciés per la negativa del seu club a rescindir-li el contracte.
"Admiro Muricy. No haig d'analitzar els perquès del seu rebuig. Jo estic molt feliç i orgullós d'acceptar una feina amb tanta responsabilitat", ha assegurat Menezes, que assumirà les noves funcions de manera immediata. El nou seleccionador brasiler donarà la seva primera convocatòria dilluns que ve, de cara a l'amistós que el Brasil disputarà contra els Estats Units el 10 d'agost a Nova Jersei.

En el seu currículum professional, Menezes acumula tres campionats regionals de Rio Grande do Sul, un amb el modest Guaraní i els altres dos amb el Gremio; un de São Paulo amb el Corinthians, i una Copa del Brasil amb aquest mateix equip. A més d'aquests títols, va aconseguir l'ascens a la Primera Divisió amb el Gremio el 2005 i després el va conduir fins a la final de la Copa Libertadores del 2007, on va perdre amb el Boca Juniors, i també va aconseguir l'ascens amb el Corinthians el 2008.