(@AnaitasunaBM)
Handbol

Malestar a Navarra per confondre el crit d'ànim de l'Anaitasuna amb un "Gora ETA"

Un tuit difós per un sotsinspector de policia ha obligat el conjunt navarrès a explicar quin és el seu crit habitual i fins i tot la presidenta navarresa ha mostrat el seu malestar al ministre de l'Interior en funcions

Actualitzat

Un tuit difós per un sotsinspector de policia sobre l'equip d'handbol Helvetia Anaitasuna ha generat malestar a Navarra, tal com ha traslladat la presidenta, María Chivite, al ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, que ha demanat "informació reservada immediata". En el seu compte de Twitter, el sotsinspector va confondre el crit habitual d'ànim "Gora Anaita ("Visca Anaita") amb un "Gora ETA ", cosa que va provocar una polèmica a les xarxes socials i va generar malestar, com ha evidenciat la mateixa presidenta del govern navarrès.

En la reunió que ha mantingut al Palau de Navarra amb el ministre, Chivite, segons ha relatat als mitjans de comunicació, li ha traslladat el "malestar" generat amb unes manifestacions, al seu parer, "tergiversades, fora de lloc, que no ajuden gens a la convivència". Sobre la polèmica, el ministre ha assenyalat que ha demanat "informació reservada immediata" perquè, en el cas que hi hagi alguna responsabilitat, es pugui analitzar i arribar fins al fons.

Grande-Marlaska ha considerat "inassumibles" comportaments que agitin determinades conductes, i que de "forma fal·laç posen en dubte la necessària convivència" i que, independentment de les ideologies, busquen "la crispació i la confrontació". Aquest tipus de missatges "no són assumibles i menys en un funcionari públic que desenvolupa funcions de seguretat", ha conclòs.

 

Anar al contingut