Magnus Carlsen ha tombat la resistència de Fabiano Caruana
Escacs

Magnus Carlsen tomba Fabiano Caruana i revalida el títol mundial

El noruec s'ha imposat a l'aspirant nord-americà en les partides semiràpides i ha desfet la igualtat després de 12 taules consecutives

Actualitzat

Magnus Carlsen ha revalidat el títol mundial d'escacs després de derrotar Fabiano Caruana en el desempat de les partides semiràpides en la final que s'ha disputat a Londres. Després de 12 taules consecutives, el noruec ha tombat la resistència de l'aspirant nord-americà amb tres victòries consecutives en les partides semiràpides de 25 minuts i ha desfet la igualtat existent des que va començar la final, el 9 de novembre.

Caruana, que somiava tornar el títol mundial als Estats Units després de 43 anys, amb el genial Bobby Fischer en el record, ha estat escombrat en el desempat, que ha posat de manifest de manera contundent la superioritat del noruec que presagiaven les estadístiques en partides ràpides. Magnus ha guanyat les tres partides i no ha estat necessari arribar a la quarta que preveia el reglament, i el marcador final reflecteix un enganyós 9 a 6 per al campió, que havia estat lleugerament inferior al nord-americà en la fase regular.
   
Per segona vegada consecutiva, Carlsen ha retingut el títol gràcies a la seva velocitat d'anàlisi en el desempat. Fa dos anys va derrotar també per aquesta via el rus Serguei Karjakin. Aquest era el desè desempat que jugava en onze anys i, com en tots els anteriors, va liquidar el seu adversari amb gran facilitat.

Anar al contingut