Magnus Carlsen està disputant el torneig de Tata Steel de Wijk aan Zee als Països Baixos (EFE/EPA/KOEN SUYK)
Escacs

Magnus Carlsen bat el rècord de partides consecutives sense perdre

El noruec, vigent campió mundial, encadena 111 jocs sense conèixer la derrota i supera el registre que tenia l'holandès d'origen rus Serguei Tiviàkov, campió d'Europa el 2008

EFEActualitzat

El gran mestre noruec Magnus Carlsen, campió mundial d'escacs, ha establert aquest dimarts, en el torneig Tata Steel de Wijk aan Zee (Països Baixos), un rècord històric de 111 partides consecutives invicte.

El número 1 mundial ha superat el rècord que tenia l'holandès d'origen rus Serguei Tiviàkov, campió d'Europa el 2008, que entre el 28 d'octubre de 2004 i el 27 de setembre de 2005 va encadenar 110 jocs sense conèixer la derrota.

Jugant amb negres a la quarta ronda, Carlsen ha firmat taules en 45 moviments davant de l'holandès Jorden Van Foreest. L'última derrota de Carlsen en escacs clàssic es va produir el 31 de juliol de 2018, davant de l'azerbaidjanès Shajriyar Mamediárov en el torneig de Biel (Suïssa).

La ratxa sense derrotes de Magnus Carlsen adquireix molt més valor que la de Tiviàkov perquè l'holandès va jugar la majoria de les seves partides d'aquell període contra rivals amb un ELO inferior a 2.200 punts, mentre que el noruec ha jugat gairebé sempre davant l'elit mundial del tauler.

Carlsen va assolir el número u del rànquing mundial d'escacs al gener de 2010, després va caure a la segona posició i al juliol de 2011 va tornar al cim, del qual no ha baixat des de llavors. Encara està lluny de Gari Kaspàrov, que va ocupar el número u durant vint anys seguits, fins a la seva retirada en 2005.

Carlsen, en possessió de la triple corona mundial (campió d'escacs clàssic, ràpid i llampec), és també el jugador que més alta puntuació ELO ha aconseguit al llarg de la història. A l'abril de 2014 va aconseguir 2.882 punts i va superar els 2.851 que va obtenir el rus Garri Kaspàrov al juliol de 1999.

Anar al contingut