Mack Beggs en un dels seus combats
Mack Beggs en un dels seus combats
Lluita

Mack Beggs, un jove lluitador transsexual, revifa el debat de gènere als Estats Units

Aquest jove de 17 anys competeix en categoria femenina perquè la seva partida de naixement diu que va néixer dona

Actualitzat

Mack Beggs ha obert un debat als Estats Units. Aquest jove lluitador transsexual de 17 anys participa en competicions de lluita al seu estat, Texas, en categoria femenina. I tot perquè la legislació estatal pren com a punt de referència el gènere que figura a la seva partida de naixement.

Beggs va sumar divendres, al campionat estatal davant Taylor Latham, la seva victòria consecutiva número 53. Les dues prèvies, però, no va ni suar, ja que les seves oponents es van negar a competir contra ell. De fet, la mare de Latham no volia que la seva filla s'hi enfrontés perquè el jove transsexual rep tractament de testosterona pel seu canvi de gènere. Beggs va acabar guanyant el Campionat estatal de Texas.

El jove lluitador comparteix l'opinió de les seves rivals. El també voldria competir en la categoria masculina. Però les lleis de Texas no l'hi permeten. I no sembla que la seva situació pugui millorar en el futur. Aquesta setmana, l'administració del president Donald Trump ha anunciat la derogació del mandat federal que permetia als transsexuals fer servir instal·lacions com vestidors i banys en funció del seu gènere. A partir d'ara, aquesta decisió recaurà en els estats i els districtes escolars.

Anar al contingut