EUROLLIGA

L'Uni obté la segona plaça del grup després d'un matx dramàtic davant l'Schio (85-81)

Aquesta victòria no suposa el pas a la següent fase, atès que hi haurà una bombolla de tornada amb els mateixos equips

Jordi RobirosaActualitzat

No és un pas definitiu, però sí un de molt important. Era vital vèncer l'Schio, un equip parell a l'Uni i que en aquesta freda nit gironina ha plantat cara fins el final. La baixa d'Eldebrink complicava l'anotació de les locals i, per acabar-ho d'adobar, Vasic ha fet patir, ja que ha jugat notablement tocada. Tot i això, la sèrbia ha tornat a ser la màxima anotadora de l'Spar, amb 16 punts.

L'Uni ha dominat la primera meitat. Uns vint minuts inicials de bàsquet molt ofensiu, bonic de veure, que ha caigut del cantó gironí per un convincent 46 a 39. Però l'Schio té arguments importants i un molt per sobre de tots: Sanadrine Gruda. La francesa, un talent natural d'aquest esport nostre, s'ha enfilat fins als 28 punts i 11 rebots i s'ha carregat l'equip a l'esquena. Les italianes, amb un parcial de 0 a 12 en el tercer quart, han capgirat el marcador i, d'aleshores fins al final, les alternances en el marcador han estat constants.

I en un final molt emocionant, l'Uni ha estat millor. Han aparegut Ferrari, Labuckiene i Vasic per assegurar una victòria transcendental per un ajustat 85 a 81. Suficient per anar amb garanties a la tornada de la bombolla. El Iekaterinburg? Aquestes, distingits lectors, juguen una altra lliga.