Eurolliga

L'Uni Girona planta cara al potent Iekaterinburg i es fa gran a l'Eurolliga tot i la derrota (90-83)

Partit excel·lent de l'equip gironí, molt coral i de gran intensitat contra les grans favorites de la màxima competició europea. Divendres, l'Uni es juga la classificació contra l'Schio italià

Marc NegreActualitzat

El Iekaterinburg és una autèntica selecció mundial. Plantilla de talent descomunal i nivell molt per sobre de la resta dels equips de la bombolla de Schio, però l'Uni Girona ha fet el que se li pot exigir: competir. I ho ha fet molt bé. Julbe ha estat proactiu. Canvis constants (fins i tot de l'equip sencer 5x5) per mantenir la intensitat i una defensa zonal per contrarestar el potencial físic rus. I l'equip gironí ha respost amb orgull. Ha perdut, però ho ha fet amb el cap ben alt i es fa gran a Europa (90-83).

El primer quart s'ha tancat amb un 24-17 favorable a les russes perquè Meesseman i Jones han fet mal sota els taulers. Però l'inici del segon quart ha estat per fregar-se els ulls. Helena Oma i Labuckiene han liderat un parcial de 0-8 per situar-se a només un punt (26-25). I l'aportació col·lectiva ha permès capgirar el marcador: +4 després d'un triple de Vasic (30-34). La reacció russa ha arribat gràcies el canell calent de Quigley, però un triple a l'últim segon de Laia Palau ha permès a les gironines marxar al descans només tres punts per sota (44-41).

El treball gironí ha seguit sent molt bo al tercer quart: 55-53 amb parcial de 0-6 i un segon triple de Laia Palau per al 57-56. Però amb el Iekaterinburg no et pots permetre respirar ni un segon. En un tres i no res, Quigley ha catapultat les russes (67-60, -7 al final del tercer quart). En els últims 10 minuts, càtedra inicial de Palau (triple, 3 de 3 i penetració. 100% d'efectivitat en el partit amb 13 punts) per fer pujar el 67-65. I és que l'Uni mai s'ha despenjat del marcador. Aportació de Resingerova, assistències de Gray i encert de Ferrari. Tothom ha aportat fins al 90-83 final.

Demà és el dia D. Partit contra l'Schio per passar a la següent ronda de l'Eurolliga. En directe per Esport3, a les 20.00.