Bàsquet

L'Uni Girona es desfà del Lió i es planta a les semifinals de l'Eurocopa (61-54)

Les catalanes pateixen en la primera meitat, resolen en la segona i aconsegueixen una fita històrica: mai abans cap equip català de bàsquet femení havia arribat tan lluny en competició europea

Imma PedemonteActualitzat

L'Spar Citylift ha passat, per primera vegada en la seva història, a les semifinals de l'Eurocopa de bàsquet i s'ha convertit en el primer equip català femení que arriba tan lluny. Pel camí ha deixat l'Asvel Lió (61-54).

La primera part, a Fontajau, ha estat de patiment per a l'equip d'Eric Surís. L'Asvel Lió ha sortit a totes, a remuntar els 23 punts del partit d'anada, i han anat sempre al capdavant. Del 2 a 10 dels minuts inicials s'ha passat al 14-18 al final del primer període, amb l'encert de Gabby Williams i Colhado, però amb el contrapunt de Badiane, Salagnac i Plouffe. La mateixa tònica ha tingut el segon quart. Badiane ha establert la màxima diferència de 12 punts, 20 a 32, però entre Hampton i Núria Martínez han eixugat una mica la distància i l'han deixat en sis punts al descans: 26 a 32.

A la represa, festival de triples del Girona, amb Gabby Williams, Bea Sanchez, Laia Palau i Nuria Martínez com a protagonistes. Un encert que les ha posat al capdavant per primera vegada, 38 a 37, i les ha disparat cap amunt. Amb un parcial de 23 a 10, el Girona ha acabat el tercer període - el que sempre li és més propici -set punts amunt: 49 a 42. En l'últim quart, la feina ja estava feta. Les gironines han arribat a avançar-se de 10 punts poc abans d'exhaurir el temps i han acabat 61 a 54. Ara els espera el Montpeller, en unes semifinals que viuran per primera vegada.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut