Thomas Heurtel durant un partit amb França
Thomas Heurtel durant un partit amb França (FIBA)
Bàsquet

L'última perla de Thomas Heurtel, contra la seva pròpia selecció

El jugador ha esclatat en una entrevista per les crítiques rebudes després de firmar pel Zenit de Sant Petersburg

Redacció Esport3Actualitzat

És impossible que Thomas Heurtel deixi ningú indiferent cada vegada que parla. Tampoc ho ha fet ara, a l'entrevista que ha concedit a L'Équipe. El francès ha decidit donar la cara mesos després de ser expulsat de la seva selecció per un fitxatge prohibit. I és que la Federació Francesa de Bàsquet va fer firmar als seus jugadors una carta on afirmaven que no estaven "compromesos ni plantejaven fitxar per cap club rus o bielorús".

El motiu era clar: la invasió russa a Ucraïna. La carta deixava clar que qualsevol jugador que trenqués l'acord estaria expulsat de la selecció i no podria formar part de l'equip als Jocs Olímpics de París 2024. La cita, important per si mateixa, agafa una gran dimensió per celebrar-se a la capital de França.

Els aficionats van criticar durament Thomas Heurtel quan aquest va decidir fitxar pel Zenit de Sant Petersburg i saltar-se així la carta firmada amb l'FFB. Ningú entenia que un dels millors jugadors de la selecció francesa es perdés els JJOO de casa per una decisió així. Ara, l'exjugador del Barça i del Reial Madrid ha volgut respondre a les crítiques.

"Quan vaig firmar la carta encara no havia escollit el Zenit, però era una de les opcions més importants. Era la millor situació tant econòmicament com pel que fa al projecte de joc. Va ser ells qui van decidir expulsar-me de la selecció, no vaig ser jo qui va prendre aquesta decisió. Estic més al final que al principi de la meva carrera esportiva. Què em queda? Quatre o cinc anys..."

"Què té a veure el conflicte bèl·lic amb la meva situació? Que ells facin això no significa que jo hi doni suport. Jo no estic acceptant diners de la gent que mata. Com si jo portés una arma i anés a lluitar... Jo estic fent la meva feina, això és tot."

Anar al contingut