Luka Modric somriu amb el guardó de la Pilota d'Or (Reuters)
Futbol

Luka Modric guanya la Pilota d'Or 2018 i trenca l'hegemonia de Messi i Cristiano

El migcampista croat del Reial Madrid s'ha imposat en la votació final a Cristiano Ronaldo i Antoine Griezmann, que han completat el podi final davant de Kylian Mbappé i Leo Messi, que s'ha hagut de conformar amb la cinquena posició

Actualitzat

Luka Modric ha estat l'escollit per trencar l'hegemonia de Leo Messi i Cristiano Ronaldo, com a guanyador de la Pilota d'Or del 2018. El migcampista croat ha rebut a París el trofeu que atorga la revista "France Football". Modric s'ha imposat en la votació final a Cristiano Ronaldo, guanyador de la passada edició, i a Antoine Griezmann, que han completat el podi final davant de Kylian Mbappé i Leo Messi, que s'ha hagut de conformar amb la cinquena posició.

Des que Kaká va guanyar la Pilota d'Or del 2007, Messi i Cristiano Ronaldo s'havien repartit a parts iguals les deu edicions del premi. Els mèrits col·lectius de Modric, que ja va guanyar el premi The Best de la FIFA, són la Champions amb el Reial Madrid i el subcampionat mundial amb Croàcia.

Pel que fa als altres dos jugadors del Barça que estaven entre els 30 finalistes, Luis Suárez ha acabat en la tretzena posició i Ivan Rakitic en la dinovena, mentre que un exblaugrana, el brasiler Neymar, ha baixat de la tercera plaça del podi a la dotzena només un any després de deixar el Barça per fitxar pel PSG.

Ada Hegerberg, primera Pilota d'Or femenina

La noruega de l'Olympique de Lió Ada Hegerberg ha guanyat la Pilota d'Or femenina, que es lliura per primera vegada, i ha dedicat el guardó a totes les joves que practiquen aquest esport. La jugadora, de 23 anys, s'ha imposat en una nova categoria a la qual també estaven nominades la brasilera Marta, de l'Orlando nord-americà, i l'holandesa del FC Barcelona Lieke Martens.

Kylian Mbappé s'emporta el trofeu Kopa

El davanter francès del PSG Kylian Mbappé ha estat guardonat amb el trofeu Kopa, que acredita el millor jugador del món sub-21 i que per primera vegada entrega la revista "France Football", la mateixa que atorga la Pilota d'Or.

Anar al contingut