Luis Suárez, celebrant el seu gol davant l'Equador (Reuters)

Luis Suárez s'estrena a la Copa Amèrica amb un gol a l'Uruguai-Equador (4-0)

El davanter blaugrana es mostra en forma en la seva reaparició oficial i contribueix a la golejada de l'Uruguai sobre l'Equador

Cinc setmanes després de ser operat del menisc, el blaugrana Luis Suárez ha reaparegut en partit oficial en plenitud: ha jugat els 90 minuts de l'Uruguai-Equador (4-0), en què ha donat l'assistència del primer gol i ha marcat ell mateix el tercer d'un equip "charrúa" que ha causat una gran impressió.

Nicolás Lodeiro, al minut 6, ha obert el marcador per a la selecció uruguaiana, que ha jugat en superioritat numèrica a partir del minut 24 per l'expulsió de l'equatorià José Quinteros.

El 2-0 ha arribat gràcies a una rematada acrobàtica d'Edinson Cavani a la sortida d'un córner (33'). Suárez ha establert el 3-0 poc abans del descans i en el tram final ha arribat el 4-0, obra d'Arturo Mina en pròpia porta.

Suárez ja ha oblidat, doncs, la lesió que li va fer perdre's la final de Copa amb el Barça i que el va fer passar pel quiròfan. El davanter blaugrana ja va reaparèixer en un amistós de preparació previ a la Copa Amèrica, la setmana passada, però a l'hora de competir de veritat ha demostrat que està a punt.

Empat entre el Paraguai i Qatar

En l'altre partit de la jornada, corresponent al grup B, el Paraguai i Qatar van empatar (2-2) en l'estrena en la competició de la selecció asiàtica com a equip convidat. El veterà Óscar Cardozo, de 36 anys, va avançar els paraguaians des del punt de penal. La selecció dirigida pel Toto Berizzo va fer el 2 a 0 en el minut 56 amb un golàs des de la distància de Derlis González. Els asiàtics, entrenats pel català Fèlix Sánchez, no es van rendir. Almoez Ali va fer un gol  amb un xut potent i col·locat en el minut 68. Boualem Koukhi, amb un pèl de fortuna, va establir el dos a dos definitiu.