Luis Suárez es multiplica davant del Granada i lidera la solvent victòria del FC Barcelona al Nuevo Los Cármenes (1-4)

El davanter uruguaià s'ha encarregat que el Barça no trobés a faltar Leo Messi: autor del primer gol, responsable de l'assistència a Alcácer pel segon i referent permanent en l'atac. Lombán, en pròpia porta, i Neymar han completat la golejada blaugrana

Oriol LlachActualitzat

Sense Messi, sancionat; ni Piqué, amb permís per descansar, Luis Enrique ha plantejat el partit del FC Barcelona davant del Granada amb moviments en l'onze inicial. Davant d'un mes d'abril molt carregat de compromisos decisius, el tècnic asturià ha tornat a apostar per les rotacions: Iniesta i Umtiti s'han quedat a la banqueta i, el més sorprenent, l'escollit per ocupar el buit de Leo Messi ha estat André Gomes, cosa que ha deixat Rafinha una mica més endarrerit.

Però l'experiment tan sols ha durat 15 minuts, el temps que ha trigat Rafinha a deixar-se caure a la gespa per una lesió al menisc intern de la cama dreta, tal com han confirmat, posteriorment, els serveis mèdics del club. Luis Enrique ha fet entrar Paco Alcácer per completar l'eix atacant i ha tornat André Gomes al mig del camp.

L'entrada del davanter valencià ha donat més intensitat als blaugranes, que s'han sentit del tot còmodes a la gespa i han començat a arribar de forma reiterada a la porteria dels andalusos.

Les ocasions més clares han tingut un destacat protagonista, Luis Suárez, que ha fet emmudir el Nuevo Los Cármenes quan ha recollit una assistència de Neymar a dins de l'àrea, s'ha aturat i, davant d'un mur format per cinc defensors que l'esperaven i veient el porter dels andalusos lleugerament avançat, ha decidit fer una imaginativa vaselina que s'ha estavellat a l'escaire.

Minuts després, Luis Suárez ha disparat una canonada però el porter Ochoa ha rebutjat la pilota com ha pogut, llavors un atent Alcácer l'ha pescada, li ha tornat a l'uruguaià, però la seva rematada ha sortit desviada.

La polèmica del partit ha arribat quan Lombán ha fet caure Luis Suárez a dins de l'àrea perquè l'agafava amb tot per aturar-lo i l'àrbitre no ha xiulat res. Instants després, els jugadors del Barça han reclamat de nou penal per una jugada gairebé idèntica, aquest cop, però, qui ha desequilibrat l'uruguaià ha estat Gastón Silva.

Però la persistència de Luis Suárez ha acabat tenint premi, just abans del descans, quan ha recollit una passada molt llarga llançada per Jordi Alba i ha superat, aquest cop sí, Ochoa de vaselina (0-1).

Només començar la segona part, Boga, que s'acabava d'incorporar en substitució d'Angban, s'ha escapat en una gran carrera desmarcant-se de la defensa blaugrana i ha superat Ter Stegen amb un xut ras i creuat en l'única arribada que ha tingut el Granada a la porteria del Barça fins llavors (1-1).

Paco Alcácer s'ha reivindicat amb una espectacular escapada per caçar la genial assistència bombada de Luis Suárez i afusellar la porteria d'Ochoa amb un xut perfectament col·locat (1-2).

Neymar també ha brillat, amb el permís del seu company uruguaià, i és que el brasiler ha marxat tot sol a l'esprint esquivant de forma espectacular cinc jugadors andalusos que només han sabut aturar-lo a cop de faltes reiterades.

En un minut, Agbo ha vist la segona groga, ha marxat expulsat i ha deixat el Granada amb deu jugadors i, a la següent jugada, una iniciativa de Neymar, ha acabat als peus de Rakitic, que ha engaltat la pilota al primer toc, i Lombán, en l'intent de refusar-la, ha marcat en pròpia porta (1-3).

A les acaballes, el defensa Lombán, que no tenia el seu millor dia, ha jugat amb foc disputant la pilota de tu a tu a Neymar a l'àrea del Granada. El brasiler li ha pres sense dificultats però Ochoa ha estat de nou encertat en la seva sortida per evitar el quart del Barça.

Però Neymar no volia marxar sense fer el seu gol i, en el temps afegit, el brasiler ha aprofitat "la passada de la mort" servida per Paco Alcácer per enviar la pilota al fons de la xarxa (1-4). I segons abans del xiulet final, el mateix Neymar ha estavellat una canonada al pal que podria haver fet pujar el cinquè en el marcador.

Amb aquesta victòria, el Barça es manté ferm en la persecució al Reial Madrid per prendre-li el liderat de la Primera Divisió. Els blaugranes, però, no tenen gaire temps per descansar i és que dimecres reben al Camp Nou el Sevilla.