Barça

Luis Suárez: "Envejo la cama esquerra de Messi i l'esprint i l'alegria de Neymar"

El davanter uruguaià del Barça ha confessat què enveja dels seus dos companys de trident en una entrevista a l'Agència EFE després de rebre el premi a millor jugador iberoamericà de la temporada 2014-15

Actualitzat

Luis Suárez ha rebut aquest dilluns el premi que l'acredita com a millor jugador iberoamericà de la temporada 2014-15 que atorga l'Agència EFE. Suárez, que ha recollit el guardó en un acte celebrat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, és el tercer futbolista uruguaià que guanya aquest premi després de José Luis Salazar (1991-92 amb l'Albacete) i Diego Forlán (2004-05 amb el Vila-real).

Des que va arribar a Barcelona procedent del Liverpool i després de complir una llarga sanció a l'octubre de 2014, Luis Suárez, juntament amb Leo Messi i Neymar Jr., està formant un dels tridents ofensius més temibles del futbol mundial.

Entre els tres van marcar 137 gols al 2015 i Suárez ja porta 41 en els 39 partits disputats aquesta temporada, però insisteix que ni ell ni Messi ni Neymar miren ni els números ni les estadístiques.

En una entrevista concedida a EFE, Luis Suárez ha repassat els temes més candents de l'actualitat blaugrana i ha confessat que és el que més enveja dels seus dos companys i amics de davantera al Barça.

La seva relació amb Neymar i Messi i la sorna de Cristiano: "Tenim una grandíssima relació amb tots els companys i es veu, hi ha un bon ambient amb tots els companys, no només nosaltres 3. No és afecte, és suport. No tenim res planificat, surt tot de dins i el que fem és gaudir i si nosaltres estem feliços, ho gaudim".

Jugar com Messi: "Jo no sóc com Leo i no puc desfer-me tres, quatre, cinc jugadors com ho fa ell, no faré un esprint de no-sé-quants metres i guanyar en velocitat com fa Ney. Sé quina és la meva manera de jugar i el que puc aportar a l'equip ".

Què enveja de Leo i Neymar: "M'agradaria tenir l'esquerra de Leo, que és única al món, admirable i l'esprint, el colpeig de pilota i l'alegria de Neymar".

La seva faceta d'assistent: "El que prioritzem és l'objectiu grupal. Cap de nosaltres competeix contra els altres, sinó que gaudir el moment de cada un. Em sento content, feliç i que estic ajudant a l'equip, que és el primordial".

El seu pas per l'Ajax i el Liverpool: "Tots els equips en què he jugat, alguna cosa m'han deixat. Sempre s'aprenen coses noves i estant aquí ara al Barça, en el millor equip del món, encara segueixo aprenent, aprofitant i gaudint dels companys que tinc a l'equip."

Un passat d'origen humil: "Quan un ve de passar mancances econòmiques i ha tingut dificultats per aconseguir coses, sempre les valora moltíssim més i sempre l'esforç és màxim. La majoria dels jugadors que estem avui dia aquí han patit, han lluitat molt per arribar fins on som i, bé, per això ho he d'aprofitar al màxim cada partit, cada situació que es dóna, cada possibilitat de guanyar un títol perquè vaig patir molt des de petit".

Com va néixer el seu interès pel Barça: "Quan érem nuvis i (Sofia) va venir a viure aquí amb la família, jo venia a visitar-la. Després quan estàvem a Groningen, també veníem a la ciutat. Va ser l'època en què el Barça va començar a guanyar títols, sempre m'agradava l'equip, veure els partits, vaig conèixer a alguns dels jugadors i en els últims anys ja venia més seguit per veure l'espectacle que donaven. Això és el que em va encapritxar a la ciutat i a l'equip en si ".

El que més el va sorprendre del vestidor blaugrana: "Tots tenen una manera de ser espectacular, admirable, han guanyat tot, tant a nivell de selecció com amb el Barça, han aconseguit tot tipus de títols i que et tractin com a un més i com ho viuen el dia a dia, això és admirable."

La Lliga sentenciada? "Ara tenim un bonic avantatge a la Lliga, la final de Copa, sabem que (guanyar) la Champions és més que difícil. Tractarem de seguir pel mateix camí, de seguir, de voler triomfar i deixar empremta al club."

Com va viure la seva sanció: "Un se sentia allunyat de tot, de les pistes, no podia entrar en cap camp de futbol, ​​això és el que em feia més mal, però bé, el futbol sempre té revenges i el que em quedava és treballar i estar en forma per quan pogués fer-ho."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut