Luis Enrique: "Trobar estímuls serà un repte"

L'entrenador del Barça no dóna pistes sobre qui jugarà a Mestalla i desitja que l'equip mantingui l'esperit competitiu tot i el 7-0 de l'anada

Un extracte de les declaracions de Luis Enrique prèvies al València-Barça, de tornada de les semifinals de la Copa del Rei (dimecres, 21.00):

Com es prepara un 7-0? De la mateixa manera que si no tinguéssim aquest resultat. Pensant què podem fer i com podem condicionar el joc del rival.

Messi: Hi ha un comunicat que explica la situació. A partir d'aquí la informació pertany al pacient.

Descans als més carregats? Pot ser una opció, però no m'agrada donar pistes al rival. L'objectiu és el mateix: intentar ser millor que el rival i intentar guanyar el partit. La situació és estranya pel resultat anòmal del partit d'anada, però nosaltres tenim el mateix objectiu.

Rècord de partits sense perdre: No és un al·licient que utilitzi per motivar els jugadors. Això està molt bé si va acompanyat de títols.

Jugadors del filial: Hem entrenat amb jugadors del filial, ho fem de tant en tant. Però no us diré qui viatja, qui juga i quants minuts. No m'agrada donar pistes.

Alves, suposada oferta milionària: Normalment el que dic al club dels jugadors és privat i així es quedarà. No sabia que el mercat xinès es tanqués al febrer. Jo no contemplo cap sortida. No anem sobrats de jugadors. Després les circumstàncies poden condicionar, però no contemplo una sortida.

Rafinha: No serà un fitxatge d'hivern, seria de primavera. Encara li queda un mes i escaig o dos. No hi ha d'haver pressa en aquesta mena de lesions. Va bé però encara no sabem si ens podrà ajudar al final de la temporada o ja serà a la que ve.

Plantejament tornada: No és un partit fàcil. Sembla estrany que digui això, però a l'hora de trobar estímuls serà un repte. Hem demostrat des de que sóc aquí que sempre som competitius i espero que es mantingui aquest fet.

Bartra i Douglas, titulars? Vam mirar amb Douglas de donar-li més minuts en el mercat d'hivern i la situació no es va donar. A partir d'aquí li toca entrenar. no tinc cap queixa amb els que juguen poc. Tots s'entrenen com el que més i amb bona actitud. Qualsevol entrenador que gestiona un grup ha d'intentar controlar la situació dels jugadors que tenen menys minuts. jo tinc una situació molt bona i és una cosa que valoro per la qualitat (no només esportiva) dels meus jugadors.

Sergio Busquets: L'altre dia va descansar. És un jugador de nivell top mundial, no fa falta que destaqui la importància de Busi en el nostre equip.

Final al Bernabéu? M'interessa poc on es juga la final. El que m'importa és eliminar el València i ser-hi. A partir d'aquí, que hi hagi dues porteries i lloc on el públic estigui còmode.

Competència al lateral dret: Estic encantat del rendiment que estan tenint tant Dani Alves, com Aleix Vidal, com Sergi Roberto. A Dani ja l'he lloat moltes vegades, Aleix s'ha adaptat molt ràpidament al nostre joc i Sergi Roberto ho ha fet bé sempre que ha jugat de lateral.

100 partits, millor rècord? La final de la Champions, que va ser un partit especial, i també va ser el partit en què vaig notar més pressió.