Futbol

Luis Enrique: "No tinc problemes amb cap jugador però la meva primera llista segur que portarà sorpreses"

El nou tècnic de la "roja" s'ha mostrat del tot il·lusionat amb la seva nova etapa professional

Actualitzat

Luis Enrique Martínez ha estat presentat com a nou seleccionador d'Espanya de l'absoluta, aquest dijous al migdia. Una allau de càmeres, fotògrafs i periodistes han estat presents a la sala de premsa de la Ciutat del Futbol de Las Rozas per sentir-lo i informar sobre les primeres paraules de l'exentrenador del Barça com a nou tècnic responsable de la "roja".

Luis Enrique s'ha mostrat d'allò més satisfet pel fet d'assumir les regnes de la selecció espanyola i es fixa un primer gran objectiu:

"Agraeixo la confiança que han dipositat en mi. Estic molt il·lusionat amb aquest nou repte. Esperem conquerir d'aquí dos anys el primer gran repte que ens espera"

El tècnic asturià no ha amagat que té molt clars els seus plans amb la "roja":

"Tenim una selecció d'alt nivell i pugen jugadors molt preparats. Vull un equip que pugui fer mal al rival, que lluiti per la pilota. La selecció s'hauria d'assemblar, en la mesura que pugui, a un equip, en el terreny de joc, en les concentracions... Treballarem molt amb el vídeo. Hi ha moltes coses per millorar, però no hi haurà una revolució"

Pel que fa als rumors que apunten que el nou seleccionador té males relacions amb alguns dels jugadors habituals a la "roja", com Sergio Ramos o Jordi Alba, Luis Enrique no ha volgut parlar de noms personals:

"No tinc problemes amb cap jugador, però a la meva primera llista segur que hi haurà sorpreses. Seleccionaré els millors que puguin representar el nostre país"

Pel que fa a Gerard Piqué, que va anunciar que després del Mundial de Rússia no tornaria a la selecció, l'asturià ha fet una excepció:

"No he parlat amb cap jugador. A mi m'agradaria poder comptar amb ell, però entenc que és un cas particular, i s'han de respectar els sentiments dels jugadors"

Un altre jugador per al qual Luis Enrique ha tingut unes paraules ha estat Iniesta, que va anunciar la seva retirada de la selecció després de l'eliminació d'Espanya a Rússia:

"Si un jugador com Iniesta ha decidit deixar la selecció, s'ha de respectar. M'hauria encantat comptar amb l'Andrés de 25 anys"

L'asturià també ha tingut unes paraules d'agraïment cap als seus predecessors i ha recalcat que és molt conscient de la responsabilitat que agafa:

"Lopetegui i Fernando Hierro han fet una gran feina. Agraeixo la feina que han fet. És molt difícil conquerir trofeus. Em passa com quan vaig arribar al Barça, hem d'evolucionar pensant, sobretot, d'aquí a dos anys"

Sobre la seva tensa relació amb els mitjans de comunicació, Luis Enrique s'ha mostrat del tot sincer i un punt conciliador:

"Soc bastant proper i tractaré els periodistes amb naturalitat. No seré el més simpàtic, però seré el màxim de professional. Espero tenir bona relació amb la premsa i espero mantenir una excel·lent relació amb l'afició"

A la pregunta sobre la situació política que es viu a Catalunya, Luis Enrique no ha volgut entrar en polèmiques i ha estat ben clar:

"Em considero de Gijón, asturià, espanyol i català"

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut