Mundial 2022

Luis Enrique: "No compro el discurs de xutar pilotes llargues"

Tot i la derrota davant la selecció japonesa, Luis Enrique vol continuar amb el joc que està mostrant la seva selecció i és optimista per al que queda del Mundial

Redacció Esport3Actualitzat

La derrota de la selecció espanyola contra el Japó va fer arribar els primers dubtes sobre la "roja", tot i les dues primeres bones jornades en la fase de grups. Espanya va acabar classificant-se per als vuitens de final com a segona de grup i, tot i la derrota, Luis Enrique està satisfet amb el joc de l'equip i no canviarà el sistema en el partit de dimarts contra el Marroc.

"Els errors es repeteixen en el futbol, no es pot controlar tot, perquè el futbol és injust. Tenim clar quines són les nostres virtuts i la nostra idea, i no ho canviarem en cap moment del campionat."

"Esclar que hem corregit coses després del partit contra el Japó, però jo compro el pack, quan guanyem i quan perdem."

L'entrenador de la selecció espanyola no es vol quedar amb els 10 minuts dolents davant del Japó, en què van encaixar dos gols, i està content amb el joc que han fet fins ara.

"Sempre us fixeu [els periodistes] en el més negatiu. De 270 minuts més descomptes us quedeu amb deu minuts dolents davant el Japó. No juguem sols, òbviament hi haurà més minuts així, el rival també juga."

El tècnic asturià és conscient, però, del bon estat anímic amb què arriba la selecció marroquina, que ha estat la gran sorpresa de la fase de grups i ha passat com a primera sense problemes.

"No només juga Espanya. Juguem contra altres països. Ens enfrontarem contra el Marroc, que ha fet una fase de grups espectacular i és una de les seleccions que arriben en millor estat de forma."

"Tenen un gran estat anímic i quant a motivació, el Marroc és una de les millors seleccions."

El seleccionador espanyol també ha volgut dissipar les crítiques al sistema de joc i a la sortida de pilota d'Unai Simón.

"Tenim l'objectiu de portar la pilota de la millor manera al nostre porter, i de qualsevol manera no val.

Clavar cops de pilota? Hi ha una gran desinformació en el món del futbol. No compro el discurs de xutar pilotes llargues i que fent-ho no hauríem encaixat cap gol contra el Japó."

Luis Enrique continua sent optimista i, tot i la derrota davant els nipons, els objectius de la selecció espanyola continuen sent els mateixos.

"Els resultats arribaran. Estic convençut que estarem millor que el Marroc i el resultat arribarà i passarem. El repte és jugar set partits, i ho farem."

La pressió també serà important en aquesta fase del Mundial de Qatar, on no hi ha marge d'error i una derrota et deixa fora.

"Hem fet una reflexió profunda després del partit del Japó. Hi ha ganes de complir el nostre objectiu, i ara que perdent te'n pots anar a casa tenim una pressió extra, però tots estem bé."

Pedri a la roda de premsa prèvia al partit contra el Marroc
Pedri en la roda de premsa prèvia al partit contra el Marroc

Sobre la possibilitat que hi hagi més aficionats marroquins que espanyols a l'estadi, l'entrenador no ho vol com una excusa. Pedri, que també ha comparegut a la roda de premsa, ha refermat el discurs del seu entrenador.

"Tots els que som aquí estem acostumats a jugar en estadis on et van en contra, amb la pressió del públic rival.

Sabem que, si tornem a tenir 10 minuts de desconnexió, ens fan fora. La bufetada va arribar a temps, tenim una altra oportunitat. Volem canviar el cop de l'altre dia per la felicitat dels aficionats.

El canari ha confirmat el bon ambient que hi ha el vestidor de la selecció espanyola. Ha fet broma dient que a vegades s'ajunten uns quants jugadors per mirar els streamings de Luis Enrique.

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut