Futbol

Luis Enrique, i ara què? Ja es coneix el nom del seu possible substitut

L'asturià acaba contracte com a seleccionador espanyol i la seva continuïtat no està gens clara. En les últimes hores el nom de Luis de la Fuente agafa força per rellevar Luis Enrique

Redacció Esport3Actualitzat

Luis Enrique ha acaparat una gran part de protagonisme en la campanya de la selecció espanyola al Mundial de Qatar. Qüestionat per gran part de l'opinió pública fins i tot guanyant, l'eliminació d'Espanya als vuitens de final a mans del Marroc li està valent nombroses crítiques. És en aquest punt en què el tècnic asturià i la Federació Espanyola s'asseuran per discutir si prolonguen el seu contracte, que acaba una vegada finalitzi el Mundial, el pròxim 18 de desembre.

Les dues parts han acordat una reunió els pròxims dies, un cop païda l'eliminació mundialista. Luis Enrique es veurà amb el president de la Federació Espanyola (RFEF), Luis Rubiales, i el director esportiu, José Francisco Molina, per prendre una decisió que el tècnic exblaugrana ha anat endarrerint. La Federació ja el va voler renovar fa uns mesos, però aleshores Luis Enrique els va emplaçar a després del Mundial. Però l'eliminació als vuitens de final i el desgast diari que pateix la figura del seleccionador poden haver generat dubtes en l'ens federatiu.  

Luis Enrique, amb un peu a fora

En les últimes hores han proliferat informacions que situen la resolució de la Federació Espanyola de Futbol en les propers 24-48 hores. El futur de Luis Enrique podría estar lluny de la selecció espanyola i el nom de Luis de la Fuente com a candidat a rellevar-lo és el que sona més fort. Segons la Cadena Ser, el director tècnic de la selecció sub21 és el favorit per substituir el seleccionador d'Espanya.

Preguntat pel seu futur just després de l'eliminació mundialista, Luis Enrique no va voler avançar la seva posició:

"No sé el meu futur. No té importància. No té interès. El meu contracte s'acaba, però estic molt a gust amb la selecció i a la Federació. Si fos per mi m'hi quedaria tota la vida. Però no és el cas. He de pensar amb tranquil·litat què és millor, no només per a mi sinó també per a la selecció".

La Federació té interès a preparar el pròxim cicle, almenys fins a la propera gran cita, l'Eurocopa del 2024, però sospita que Luis Enrique no té interès a lligar-se per a tant de temps. Ni tan sols descarta que el tècnic presenti la renúncia aquesta setmana.

El fet que Espanya s'hagi classificat per a la fase final de la Lliga de les Nacions, que es disputa el pròxim mes de juny, pot suposar una pròrroga de mig any en el contracte de Lucho. Però la Federació, d'entrada, preferiria comptar com més aviat millor amb el tècnic que seurà a la banqueta en el pròxim cicle, es tracti de Luis Enrique o d'un altre entrenador.

 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut