Barça

Luis Enrique: "Els meus jugadors són dels que més faltes reben i són dels més sancionats"

El tècnic del Barça assenyala un tracte poc coherent amb els seus jugadors per part dels àrbitres: "Ja s'ho farà cadascú amb la seva consciència", conclou

Actualitzat

El més destacat de la roda de premsa de Luis Enrique prèvia al Barça-Athletic Club de Lliga: 

Marge de sorpresa amb l'Athletic? Difícilment ens podem sorprendre si tots som fidels a nosaltres mateixos. Serà un partit difícil contra l'Athletic per la seva idea de pressionar a dalt. Nosaltres sabem que poden sorgir espais i els hem de saber aprofitar. Valverde no em sorprendrà a mi ni jo a ell perquè ja som experimentats, però hi ha recursos i matisos infinits.

Busi, Iniesta, Digne: En principi s'han incorporat amb el grup i falta la decisió dels metges i saber l'estat dels jugadors, però és una gran notícia recuperar jugadors i tenir-los a disposició.

Fre al partit d'homenatge al Dream Team: Jugant un partit cada tres dies visc pendent del que fan els rivals i el meu equip. No conec aquesta notícia i no em pronuncio.

Neymar, poc protegit? És una evidència que els meus jugadors són dels que més faltes reben i curiosament són dels més sancionats. Ja s'ho farà cadascú amb la seva consciència. Hi ha mitjans que primer fan campanyes per desacreditar-los i després campanyes per dir que és injust el que reben. Però forma part d'aquest circ. Som un equip gran i passen aquestes coses. Només puc lloar els meus jugadors, perquè s'han trobat amb situacions al camp en què han hagut de tenir un control total. No m'estendré més en aquest tema, perquè el que no puc controlar prefereixo no tocar-ho.

És el tram més exigent de la temporada? Si mirem el nombre de partits, sens dubte, però és el que toca. Segur que es podria millorar però així és el calendari i així ho hem d'assumir.

Falta de regularitat de l'equip? Si parlem del partit del Calderón no em preocupa, però en Lliga sí que ens ha faltat regularitat. Però sempre hi ha diferents fases en un mateix partit. Aprofitant aquesta pregunta, sí que ens ha faltat regularitat a la Lliga per estar més amunt. 

Hi ha alguna manera de controlar més els partits? Això és futbol d'alt nivell i el rival també juga. Però és l'ideal que perseguim tots els equips.

Només queda guanyar a la Lliga? Sí, és així. No hem sigut efectius i no ens queda més remei que guanyar el màxim possible de partits per mantenir opcions.

Joc de possessió: És la filosofia del club i la conec. És la que més m'agrada i la que fa gaudir més els espectadors. És important guanyar però també com guanyes. Les sessions d'entrenament van en aquesta direcció: tenir el control del partit i saber què has de fer quan tens i quan no tens la pilota. És el que intentem, però no sempre ho podem aconseguir"

La MSN: Va ser un bon partit no només seu, de tots els jugadors. Després ells tenen aquesta capacitat desequilibrant. Crec que l'equip va estar a un bon nivell, millorable, però molt satisfet, com ja vaig dir.

Opcions del Barça a la Lliga: Estem a la jornada 21. Tots som conscients que falten molts resultats. Els de dalt continuarem fallant. Crec que fins al final poden passar moltes coses.

Ronaldinho ambaixador: A mi, que vaig ser company seu al vestidor, em sembla molt bé. Va ser pioner del fet de gaudir del futbol en una època en què no somrèiem gaire i va aportar moltes coses al camp. Relacionar el Barça amb alegria em sembla fantàstic.

Com atacar una defensa de 5 o pressió alta: No es tracta de posar molts jugadors darrere la pilota. Depèn de com ho fa el rival. Hi ha molts equips que ens han pressionat a dalt i els hem trencat els plans amb facilitat, i d'altres no. Depèn de la intensitat.

Mascherano com a pivot: Ja he dit per activa i per passiva que tinc moltes opcions per cobrir aquest lloc i puc triar també en funció del rival. No es tracta d'individuaitzar i estic content amb tots els jugadors que han hagut de substituir Busi, que és el nostre pivot natural.

Yeray, convocat: És una gran notícia i me n'alegro molt per ell.

Messi: Sempre he tingut aquesta sensació: en funció del que l'equip necessita, Leo hi és. Ens pot ajudar en moltes fases i de moltes maneres, però jo prefereixo tenir-lo a prop de la porteria perquè allà és on hi ha pocs espais i on té capacitat de desequilibri. Però si cal baixa al mig del camp.

Alineació del Celta amb reserves davant el Madrid: Opino del meu equip. No sé per què gasteu preguntes.

 

  

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut