Barça

Luis Enrique donarà minuts a Messi i Neymar en la 50a edició del Trofeu Joan Gamper contra la Roma

El trofeu Joan Gamper, que TV3 oferirà en directe, servirà per tornar a reunir sobre la gespa el trident ofensiu del Barça. Luis Enrique ha confirmat que Messi i Neymar, inèdits fins ara, tindran minuts contra la Roma

Actualitzat

El Barça jugarà aquest dimecres a la nit l'últim partit de pretemporada. Serà el Trofeu Joan Gamper contra el Roma, en directe per TV3, a partir d'un quart d'onze de la nit. Contra l'equip italià, i davant la seva afició, serà la primera vegada que el tècnic asturià tindrà tots els jugadors disponibles, excepte Douglas, Arda Turan i Aleix Vidal. Després d'una pretemporada irregular en resultats, Luis Enrique farà debutar les estrelles sud-americanes, Messi i Neymar, que han de començar a agafar ritme de cara a l'inici de la temporada oficial.

Serà l'edició número 50

El Gamper va arrencar l'estiu del 1966. L'Anderlecht, el Colònia i el Nantes van ser els convidats d'una primera edició que va acabar guanyant el Barça. Tradicionalment, el torneig ha servit per presentar l'equip i les estrelles blaugranes davant l'afició. Krankl, Maradona, Stòitxkov, Romário i Ronaldinho són alguns dels cracs que van aprofitar el torneig per posar-se la samarreta del Barça per primer cop. L'últim de fer-ho, Luis Suárez, ara fa un any. Però si hi ha algú a qui el Gamper ha marcat per sempre, és a Leo Messi. L'argentí va explotar futbolísticament a l'edició del 2005, contra la Juventus, fins el punt de deixar bocabadat l'entrenador rival, Fabio Capello. Allà va iniciar la seva llegenda.

El 9 a 1 a Boca Júniors de l'any 1984 és, fins avui, la golejada més gran de les 49 edicions. El trofeu s'ha anat adaptant a les circumstàncies. Des del 1997 es juga a partit únic, i en dues ocasions s'ha traslladat a l'Estadi Olímpic perquè la gespa del Camp Nou s'estava substituint. El Tenerife i el València han estat dos convidats il·lustres en agraïment pels serveis prestats. Han passat 49 edicions, però l'esperit inicial continua gairebé intacte.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut