Luis Enrique, seriós en un partit
Luis Enrique va ser rellevat després del Mundial de Qatar
Futbol internacional

Luis Enrique, candidat a ser el nou seleccionador del Brasil

La "canarinha" fa 58 anys que no té cap entrenador estranger; Carlo Ancelotti i Luis Enrique són ara mateix els més ben posicionats per rellevar Tite

Redacció Esport3Actualitzat

La Confederació Brasilera de Futbol (CBF) ha posat Luis Enrique a la llista de possibles seleccionadors després de l'adeu de Tite, que va renunciar al seu càrrec durant la roda de premsa posterior al Croàcia-Brasil, corresponent als quarts de final del Mundial de Qatar.

Les setmanes vinents, segons informa el mitjà Uol Esporte, el president de la CBF, Ednaldo Rodriguez, viatjarà a Europa per reunir-se amb diversos entrenadors de renom i trobar un substitut per a la "canarinha". Un dels que han estat sondejats és Luis Enrique, sense equip després que el president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, va decidir destituir-lo i posar Luis de la Fuente en el seu lloc.

Segons apunta el rotatiu brasiler, Luis Enrique, de 52 anys, s'hauria mostrat emocionat per l'interès de la Confederació Brasilera de Futbol i està en contacte amb Ronaldo Luís Nazário de Lima, que va ser company seu al FC Barcelona i que estaria ajudant Ednaldo en les negociacions.


Carlo Ancelotti, també a la llista

A la llista de possibles relleus per a Tite, també hi ha l'actual entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, i l'exblaugrana i tècnic del Manchester City, Pep Guardiola. El de Santpedor no es va mostrar receptiu a l'oferta, segons UOL Esporte, però el madridista hauria estat disposat, com a mínim, a escoltar l'oferta. 

L'equip brasiler té previst fer públic qui serà el seu nou entrenador a finals de febrer per poder afrontar els primers partits amistosos aquesta mateixa primavera. 

Amb Luis Enrique al capdavant, Espanya va obtenir la classificació per a dues final fours de la UEFA Nations League, de les tres disputades des del 2018, i l'arribada a les semifinals de l'Eurocopa 2020, apostant per un futbol de toc i talent jove. En aquesta etapa, interrompuda per la malaltia de la seva filla, va ser l'entrenador en 48 partits, amb 27 triomfs, 14 empats i 7 derrotes.


Robert Martínez també ha canviat de selecció

Un altre seleccionador que ha canviat de país després del Mundial ha estat el català Robert Martínez. Després de no superar la fase de grups amb Bèlgica, va dimitir del seu càrrec. Fa unes setmanes va ser presentat com a nou seleccionador de Portugal

Robert Martínez, en la seva presentació com a seleccionador portuguès
Robert Martínez, en la seva presentació com a seleccionador portuguès

El tècnic balaguerí, de 49 anys, s'ha guanyat un nom com a tècnic després d'entrenar Bèlgica des del 2016 fins al 2022 i portar-la al tercer lloc del Mundial del 2018. 

El tècnic català és el tercer entrenador no portuguès a seure a la banqueta de les "quinas" i el primer que no té el portuguès com a llengua materna. El seu repte és majúscul: fer funcionar el Portugal post-Cristiano Ronaldo.  

Anar al contingut