imatge d'una jugada del partit
L'Spar Girona ha sumat la primera a Mendizorrotza (@txamu)
LLIGA FEMENINA

L'Spar Girona i el Cadí La Seu s'estrenen amb victòria

L'Spar Girona sobreviu amb només 8 jugadores a la pista de l'Araski. El Cadí La Seu assalta la pista de l'Estudiantes en un espectacular últim quart

L'Spar Girona ha començat la Lliga Femenina absolutament escapçat, amb les lesions d'Astou Traoré, Laia Palau, Frida Eldebrink i María Araújo, i amb les WNBA Michaela Onyenwere i Kennedy Burke, encara sense arribar. Però l'equip d'Alfred Julbe ha tornat de Vitòria amb la primera victòria (63-67) tot i haver viatjat amb només 8 jugadores.

Ha tocat patir perquè malgrat jugar un bon bàsquet ofensiu i disposar de 19 punts d'avantatge en el tercer quart, l'Araski no s'ha rendit, conscient que les forces gironines anirien justes al tram final. Les vitorianes, amb un triple de Bea Sánchez -amb passat a Girona-, s'han posat a 2 en l'últim minut. Però Rebeka Gardner, màxima anotadora amb 18 punts, ha agafat la responsabilitat.

El triplet del perímetre format per Gardner, Laia Flores -15 punts, 6 rebots i 4 assistències- i Binta Drammeh -14 punts- ha estat clau. Ha debutat en la Lliga Femenina la jugadora del vinculat Faustine Parra.

El Cadí reacciona i de quina manera

L'Estudiantes, equip revelació de la temporada passada, ha dominat el Cadí La Seu durant molts minuts, gràcies a un ritme anotador inabastable. Però l'equip de Bernat Canut ha sabut esperar el seu moment. Parcial de 13 a 25 en l'últim quart i amb enorme lideratge de l'aler pivot Irati Etxarri en el cara o creu final. La de Pamplona ha anotat els tirs decisius i ha acabat amb 22 punts.

També ha funcionat la pissarra urgellenca, acabant el partit amb dues bases; Raventós i una Laura Peña que ja va brillar en la Lliga Catalana. Avui 18 punts i 7 assistències.

Tunstull ha anotat una cistella clau a 4 segons (@jpelegrin_71)

Amb 78-79 i amb l'Estudiantes renunciant a una falta ràpida, Tunstull ha posat el 78 a 81 pel Cadí a 4 segons. Després, les locals no han trobat el triple que hauria portat el partit a la pròrroga.