Les jugadores del Girona, celebrant el títol (EFE)
Copa de la Reina

L'Spar Girona tomba el València (72-62) i guanya la Copa de la Reina de bàsquet

Les gironines fan història i aconsegueixen per primer cop el títol en aquesta competició

Jordi RobirosaActualitzat

El Girona ha guanyat per primer cop a la història la Copa de la Reina després de derrotar el València (72-62).

El partit ha començat amb un València més entonat, com ho demostra el fet que ha arribat a tenir 6 punts de diferència (12 a 8). Però l'Uni ha reaccionat ràpidament gràcies a una Laia Palau molt endollada en la direcció del joc. Un parcial de 14 a 0 i una cistella de Chelsea Gray han col·locat el 16 a 8. Les catalanes han arribat a tenir 10 punts de diferència, 28 a 18, però llavors les personals i els tirs lliures han fet que les valencianes s'acostessin en el marcador. L'evident diferència de criteri arbitral ha fet que Alfred Julbe rebés una tècnica per protestar, la tercera que rep en aquesta Copa: una per partit. Al descans, força igualtat, 34 a 31, que no reflectia el que s'havia vist en la pista.

En el tercer període el València s'ha posat al davant i hi ha hagut diverses alternances en el marcador. Chelsea Gray ha estat llavors especialment inspirada i l'Spar ha tornat a agafar la iniciativa. Al final d'aquest tercer quart, sis punts de diferència, 59 a 53.

I en el darrer període han aparegut els nervis i les imprecisions. Tot i això, les gironines han sabut mantenir el ritme del partit, i això els ha acabat donant una victòria absolutament justa.