(@unigirona)

L'Spar Citylift Girona es refà d'un ensurt al segon quart i apallissa el Tenerife (61-79)

Les gironines han anat al davant durant bona part del partit, excepte a l'inici del segon quart, quan un parcial de 8-0 ha donat avantatge al Ciudad de la Laguna. L'encert exterior de les d'Èric Surís, però, les ha conduït al triomf

Jordi SunyerActualitzat

L'Spar Citylift Girona continua encapçalant la classificació de la Lliga Femenina de bàsquet després de resoldre amb una àmplia victòria (61-79) la visita al Ciudad de la Laguna Tenerife, cinquè classificat, que fins avui només havia perdut tres partits. Les d'Èric Surís han arribat, així, als deu triomfs, un més que els seus perseguidors, el Perfumerías Avenida i el Gernika Bizkaia.

Les gironines han anotat els seus sis primers punts amb dos triples, de Magali Mendy i d'Helena Oma, fet que ja denotava el pes del joc exterior visitant en la victòria final (9 de 18, 50%). L'Uni ha sabut gestionar aquest primer avantatge durant tot el primer quart, clos amb un altre triple, un buzzer beater de Brittney Sykes, màxima anotadora del partit (20 punts). Però a l'inici del segon, un parcial de 8-0 ha situat les canàries per davant en l'electrònic (21-20). Les visitants, però, han sabut aprofitar les opcions que han tingut des de la línia de tirs lliures i, amb una Mendy inspirada (3/5 en triples), han tornat a recuperar una diferència que ja no han abandonat fins al final. El Tenerife, impulsat per la seva nord-americana Tanaya Atkinson (17 punts), ha ensenyat les urpes i s'ha acostat fins als set punts en el tercer quart (50-57), però tres triples gairebé consecutius (dos de Sykes i un de Rosó Buch) han deixat les tinerfenyes a l'estacada (50-68). L'últim quart ha estat gairebé intranscendent.

També cal remarcar la superioritat de l'Spar Citylift Girona en el rebot (41, per 26 de les canàries) com a factor per explicar una victòria folgada en una pista, a priori, complicada. Ha estat la millor manera de passar pàgina a l'ensopegada europea de Schio i preparar la visita del Lattes- Montpeller dimecres que ve a Fontajau.