Motor

Lorenzo torna a "plantar" la bandera a Jerez i s'apunta el primer triomf de la temporada en MotoGP

Márquez, encara afectat per la fractura a un dit, ha estat segon, i Rossi ha ocupat el tercer lloc del podi

Actualitzat

Jorge Lorenzo ha guanyat amb autoritat el Gran Premi d'Espanya de MotoGP, que s'ha disputat avui al circuit de Jerez de la Frontera, i ho ha fet dominant la cursa des de la primera volta fins a l'última. Amb això puja a la tercera posició del mundial. Al podi l'han acompanyat Marc Márquez i Valentino Rossi.

Ni Lorenzo, que ha rodat 27 segons més ràpid que en la carrera de 2014, ni Márquez, han fallat en el moment de la sortida, però sí que ho ha fet Andrea Iannone, i Pol Espargaró ha aprofitat l'oportunitat per pujar fins a la tercera posició, al davant de Rossi. Iannone ha passat de ser candidat a la victòria a lluitar per la desena posició, potser afectat per algun problema tècnic, si bé al final ha aconseguit el sisè lloc.

Lorenzo, autor dels millors temps en els entrenaments i d'un nou rècord del circuit, ha protagonitzat la primera volta ràpida de cursa en el segon gir, amb un temps d'1:38,735. Però amb això no ha fet que Márquez perdés ni una mica de terreny i s'ha mantingut així, ferm en la segona posició, enganxat després del rebuf de la Yamaha. El de Cervera, que tal com va avançar dissabte, s'ha pres un calmant per suportar el dolor de la fractura del dit petit de la mà esquerra durant les 27 voltes de carrera, s'ha enganxat a l'estela de Lorenzo i a la tercera volta tots dos s'han distanciat fins a gairebé dos segons de Rossi, que en aquesta volta ha superat en Pol per situar-se tercer.

Com Iannone, el seu company d'equip, Andrea Dovizioso, també ha comès un error en el tercer gir, quan era setè, que li ha fet perdre gairebé totes les posicions i tornar a pista penúltim. Al final ho ha esmenat prou bé i ha arribat novè.

A poc a poc i amb un ritme molt constant, Lorenzo ha obert forat sobre un Márquez que ha donat per bona la segona posició, sabedor de les seves limitacions físiques, però amb l'amenaça certa que per darrere s'anava acostant novament, com a l'Argentina, dècima a dècima, Valentino Rossi. L'italià, Pol Espargaró i Cal Crutchlow s'han embrancat en la particular per la quarta posició, amb Aleix Espargaró sisè, just per davant de Iannone, reposat ja dels seus problemes inicials.

La cursa, literalment, l'ha sentenciat  Lorenzo amb el ritme que ha imposat davant dels seus rivals, que no han pogut seguir-lo, si bé el campió del món ha estat capaç d'aguantar l'atac de Rossi, que se li ha arribat a col·locar a 1,3; però a partir d'aquest moment i amb cinc voltes fins al final, Márquez ha sabut aguantar perfectament la pressió.

Héctor Barberá, líder de la categoria Open, ha encapçalat un grup que ha arribat a incloure set pilots i en el qual també s'han trobat Maverick Viñales i Álvaro Bautista, que ha lluitat per la dotzena posició. Amb el pas de les voltes, el grup s'ha fraccionat.

Abans de l'equador de la cursa Viñales ha superat Barberá i Stefan Bradl i Bautista no ha pogut aguantar el ritme i se les ha hagut de veure amb Hiroshi Aoyama, que ha caigut a la quinzena volta.

Sota la bandera de quadres, Pol Espargaró va acabar cinquè, amb el seu germà Aleix en la setena posició, el segon pilot de Suzuki, Maverick Viñales, onzè, i Héctor Barberá i Álvaro Bautista en unes més que meritòries catorzena i següent posició, respectivament, sobre les seves Ducati i Aprilia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut