Julen Lopetegui
Futbol

Lopetegui, nou entrenador del Reial Madrid

La Federació ha destituït el tècnic basc dos dies abans del debut de la "Roja" en el Mundial de Rússia 2018

Actualitzat

Julen Lopetegui serà el nou entrenador del Reial Madrid, segons ha anunciat el club madridista. El tècnic abandonarà la concentració de la selecció a Rússia en les pròximes hores i firmarà contracte amb l'actual campió de la Champions per a les pròximes tres temporades.

El president de la RFEF, Luis Rubiales, ha anunciat la destitució de Julen Lopetegui com a seleccionador estatal aquest dimecres al matí. El fins avui responsable de la banqueta de la "Roja" no parlarà públicament fins que no torni a Espanya.

El club blanc pagarà la clàusula de rescissió de l'entrenador, que estava fixada en 2 milions d'euros. Julen Lopetegui havia renovat recentment fins al final de l'Eurocopa 2020.

Com a futbolista, es va formar al planter de la Reial Societat. Va jugar en l'equip filial dels guipuscoans, però, com que Arconada, González i Elduayen li barraven el pas, va marxar al futbol base del Reial Madrid. Amb els blancs, després de passar pel Castilla i d'haver estat cedit al Las Palmas, només va poder jugar un partit al primer equip: va ser un derbi contra l'Atlètic de Madrid (3-3) en la penúltima jornada de la temporada 1989-90.

Després, va marxar al Logronyès (1991-1994) i de l'equip de la Rioja va fer el salt al Camp Nou. Va estar a Can Barça, mai com a titular (1994-1997), i va acabar la seva carrera al Rayo Vallecano (1997-2002).  

Va ser en aquest club madrileny on va debutar com a entrenador. Va ser durant la temporada 2003-2004. Els de Vallecas acabaven de pujar a Segona Divisió A. Poc després de començar la Lliga, però, Lopetegui va ser destituït i el Rayo va acabar baixant a Segona Divisió B.

L'any 2006, quan Ramón Calderón era el president del Reial Madrid, es va incorporar al club blanc com a responsable dels vistaires internacionals de l'entitat. Llavors, el club de Chamartín li va donar l'oportunitat d'entrenar el filial. Va abandonar la banqueta de segon equip merengue després de tres temporades

Entre els mesos d'agost de 2010 i maig de 2014, va formar part del cos tècnic de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Primer va ser seleccionador sub-19 i sub-20, i després dels Jocs Olímpics de 2012, entrenador del combinat sub-21.

Al mes de maig de 2014, va ser contractat pel Porto. Va ser destituït a la meitat de la segona temporada, al mes de gener de 2016, amb l'equip tercer a la Lliga i disputant els setzens de final de la Lliga Europa, després de ser eliminat en la fase de grups de la Lliga de Campions

L'any 2016, va substituir Vicente del Bosque al capdavant de la selecció espanyola absoluta. Després del Mundial de Rússia 2018, ocuparà la banqueta del primer equip del Reial Madrid.

ARXIVAT A:
Lopetegui
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut