Novak Djokovic buscarà el seu vuitè títol a Austràlia (Reuters)
Novak Djokovic ha guanyat 8 vegades a Melbourne, les últimes dues, seguides (Reuters)
Tenis

L'Open d'Austràlia començarà el 8 de febrer

L'ATP anuncia el calendari de tornejos fins al febrer i inclou el canvi de data del primer Grand Slam de l'any. Curiosament el torneig encara no ho ha oficialitzat

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

    Una nova pista respecte al canvi de dates de l'Open d'Austràlia: l'ATP ha anunciat avui el calendari de tornejos fins al 21 de febrer i s'hi queda reflectit que l'Open d'Austràlia, el primer Grand Slam de l'any, es posposarà fins al 8 de febrer. No deixa de ser curiós que el mateix torneig encara no hagi dit res oficialment sobre això. De fet, l'últim comunicat que publica la pàgina web oficial és de l'1 de desembre, en el qual el CEO de l'Open d'Austràlia, Craig Tiley, assegura que "en breu donarem més detalls sobre l'Open d'Austràlia del 2021".

De tota manera, el mateix Tiley ja ha comunicat als jugadors el canvi de dates i els protocols sanitaris que s'hauran de seguir.

      El canvi de dates del torneig -que havia de començar el 18 de gener- es deu, evidentment, a les restriccions per la pandèmia que imposa el govern de l'estat de Victòria i la quarantena que hauran de complir els tenistes. El calendari anunciat avui per l'ATP és aquest:

  5-13 gener: Delray Beach (EUA) i Antalya (Turquia)

10-13 gener: Doha (Qatar) Fase prèvia de l'Open d'Austràlia

31-6 febrer: Melbourne (Austràlia) És el torneig d'Adelaide recol·locat

31-6 febrer: Melbourne-2

1-5 febrer:  ATP Cup (Melbourne)

8-21 febrer: Open d'Austràlia (Melbourne)

 

La fase prèvia de l'Open d'Austràlia es jugarà a Doha 15 dies abans de l'inici del Gran Slam australià, període de temps que permetrà als tenistes fer la quarantena exigida per les autoritat australianes.

 La idea, tal com es va fer a l'Open dels Estats Units a Nova York, és concentrar tota l'activitat tenística en una sola ciutat -Melbourne, en aquest cas- per evitar al màxim els desplaçaments dels tenistes i el personal de l'organització, i minimitzar així el risc de contagis de Covid-19.

El retard en l'inici del torneig serà del gust del suís Roger Federer, que aquesta mateixa setmana va explicar que li aniria molt bé per afinar més la seva recuperació. Federer no juga cap partit oficial fa pràcticament un any, després d'haver-se operat dos cops el genoll. Això no ha impedit que aparegui en el rànquing de la revista Forbes com l'esportista que més diners ha guanyat el 2020.

     

 

Anar al contingut