BARÇA

El Barça es queda a zero i s'allunya de la final de Copa (2-0)

Koundé ha obert el marcador en una jugada espectacular més pròpia d'un davanter centre que no pas d'un defensor central. Rakitic ha fet el segon a les acaballes del partit. Els blaugrana han reclamat un penal sobre Alba que Mateu Lahoz ha tret fora de l'àrea.

Francesc LatorreActualitzat

En els primers minuts ha fet molt la sensació que els dos equips afrontaven el partit sabent que es tracta d'una eliminatòria de 180 minuts i no de 90 com havia passat fins ara. Molt respecte i molta preocupació per no perdre pilotes que derivessin en un contracop rival. La primera gran oportunitat ha estat per al Barça i l'ha tingut Messi. Griezmann li ha enviat una gran passada en profunditat, però la rematada de primeres de l'argentí l'ha salvat Bono amb una gran intervenció a l'estil d'un porter d'handbol.

La rèplica dels andalusos ha arribat en el minut 20, en una jugada molt elaborada dels de Julen Lopetegui que ha acabat Koundé amb una rematada creuada que ha marxat un pèl desviada a la dreta de la porteria de Ter Stegen.

Però el central francès ha encetat el marcador 5 minuts més tard en una jugada més pròpia d'un davanter habilidós que no pas d'un central. Combinació deliciosa amb Fernando, dríbling monumental a Umtiti i xut creuat per superar ara sí un resignat Ter Stegen. Amb la baixa d'Araujo i Piqué a l'eix de la defensa, Koeman ha donat galons al defensa francès juntament amb Júnior a l'onze inicial, amb la sorpresa de la suplència de Lenglet. L'aposta a la primera part no li ha sortit bé.

El gol andalús ha desactivat el Barça, que ja no ha tornat a trepitjar l'àrea rival en tot el primer temps. El Sevilla, en canvi, ha dominat amb més autoritat a mesura que passaven els minuts i hauria pogut fer el segon en temps afegit, però Ter Stegen ha enviat a córner un cacau d'Escudero. 1-0 i cap a vestidors.

Igual que en el primer acte, la primera ocasió de la segona part, l'ha tingut el Barça mitjançat Messi. Típica rosca des de la frontal de l'àrea gran que ha desviat Bono a córner. Era el minut 55. Però, igual que ha passat a la primera part, el Barça ha anat perdent potència al mateix temps que trobava moltes dificultats per endinsar-se en l'ordenada i efectiva defensa sevillista. De fet no ho ha tornat a fer fins al minut 70 quan Messi ha rematat fora una jugada que havia començat ell mateix i que ha passat pel cap de Junior abans de tornar a peus del crack blaugrana. Jordi Alba ha reclamat penal de manera molt tímida en una acció que Mateu Lahoz ha tret fora de l'àrea. Amb els de Koeman bolcats a la recerca de l'empat, el Sevilla ha fet el segon. Ha estat obra d'un exblaugrana, Ivan Rakitic, que ha marxat per velocitat d'Umtiti i ha fet el segon. Tal i com havia dit, no ha celebrat el gol contra els seu ex-equip. Al Barça li quedava un darrer cartutx en forma de falta directa, però altra vegada Bono ha evitat que Messi fes un gol que hauria canviat el decorat de l'eliminatòria.

El 2-0 final fa que el Barça tingui molt complicada la classificació per la final de la Copa el Rei. La tornada es disputarà al Camp Nou d'aquí a tres setmanes.