Gabriel Jesús pren la paraula a la rotllana de conjura prèvia a l'Arsenal-Tottenham
Gabriel Jesús pren la paraula a la rotllana de conjura prèvia a l'Arsenal-Tottenham
futbol

Londres té nou rei: les claus del guanyador Arsenal d'Arteta

El líder de la Premier League, amb set victòries i una sola derrota, té una mitjana d'edat per sota dels 25 anys

Guim Fortuny GimbertActualitzat

Deien que Elisabet II era admiradora de l'Arsenal. En canvi, del seu fill i successor al capdavant de la monarquia britànica, Carles III, es coneix la simpatia que sent pel Burnley de la segona divisió. De totes maneres, si els "gunners" de Mikel Arteta mantenen l'estat de forma amb què han iniciat la temporada, fins i tot el nou rei voldrà recórrer els 9 quilòmetres que separen el palau de Buckingham de l'Emirates Stadium.

Amb la victòria d'aquest dissabte al derbi del nord de Londres (3 a 1 contra el Tottenham de Conte), l'Arsenal s'assegura liderar, sense ningú que li faci ombra, una jornada més la Premier League. En les vuit jornades disputades, set victòries i una sola derrota, a Old Trafford, la casa del Manchester United.

Primers de la Lliga i primers en el reconeixement simbòlic de ser els millors de la capital. Els de Hackney veuen com altres veïns de ciutat, especialment el Chelsea o el West Ham, estan molt per sota de les expectatives generades. Què ha passat en un vestidor que l'any passat va obtenir una discreta cinquena posició?

Les raons d'una arrencada fulgurant

La primera de les claus que han catapultat l'equip del deixeble de Pep Guardiola és el seu potencial golejador. El fitxatge del punta Gabriel Jesús, 5 gols en 9 partits oficials, ha permès el salt de qualitat davant de porteria i millorar els registres del duet d'ariets que va començar el curs passat: Aubameyang i Lacazette. El brasiler, sense plaça assegurada al Mundial, ha anotat el 25% dels gols d'un equip sobrat de talent precoç.

De fet, la segona de les raons és haver culminat la regeneració de l'equip confiant la titularitat en joves ofensius com Martin Odegaard, Bukayo Saka, Gabriel Martinelli, així com el lateral dret Ben White o el central William Saliba. Per fer-se'n una idea: només dos dels integrants de l'onze tipus de l'entrenador basc superen els 26 anys, Thomas Partey (29) i Granit Xhaka (30). La mitjana d'edat de la plantilla és de 24,4.

I encara hi ha marge per a la millora d'un conjunt que enguany viu menys estressat a l'Europa League del que ho faria a la Champions. S'espera que un dels reforços més prometedors de l'estiu, el portuguès Fabio Vieira, aporti noves alternatives en atac quan completi una integració més lenta del que s'esperava. De moment, l'equip dels "Gabriels" (en tenen tres) va en camí de seduir, també, al rei Carles III.  

Mikel Arteta celebra un dels tres gols del seu equip al derbi del nord de Londres
Mikel Arteta celebra un dels tres gols del seu equip en el derbi del nord de Londres (Reuters)
Anar al contingut