Els components de l'equip espanyol durant un entrenament previ als Jocs d'Atlanta
Ciclisme

L'ombra del dopatge plana sobre l'equip espanyol de ciclisme en pista a Atlanta-96

El doctor García del Moral hauria confessat al TAS que va dopar l'equip de ciclisme en pista que va participar en els Jocs d'Atlanta-96

Actualitzat

El doctor Luis García del Moral, metge de l'equip espanyol de ciclisme en pista des del 1993 fins al 1998, ha declarat davant el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) que va subministrar productes prohibits als ciclistes espanyols, segons una informació que publica el diari "El País".
Aquesta declaració la va fer fa més d'un any i mig, i fins ara encara no ha tingut cap conseqüència, tot i que sembla que la decisió del TAS arribarà les pròximes setmanes.

Luis Gómez del Moral que, posteriorment, va ser el metge de l'equip de Lance Armstrong, reconeix que va subministrar EPO, hormones de creixement i corticoides als corredors, durant el que ell considera que era un programa de dopatge a la selecció espanyola que va competir als Jocs Olímpics d'Atlanta. Com a prova va aportar un justificant del que van costar els productes –i que va pagar la federació Espanyola. És el primer cas en què una federació esportiva es veu implicada en un cas com aquest. L'actual directiva de la Federació Espanyola de Ciclisme (FERC) ha emès un comunicat en què es desmarca d'aquest cas: "Ni l'actual directiva ni cap dels membres de la seva direcció esportiva, tècnica o dels serveis mèdics tenen relació amb els fets que es relaten", explica. I afegeix que "no hi ha documentació que faci referència als fets i que permeti poder aportar més dades o obrir una investigació".  

Gómez del Moral també confessa que ell i la Federació van treballar amb Michele Ferrari. Recordem que Ferrari i Gómez del Moral estan suspesos de per vida i que no es poden veure afectats per aquesta confessió, ja que els suposats delictes han prescrit.

L'equip espanyol de ciclisme en pista no va guanyar cap medalla a Atlanta. Entre els participants hi havia corredors com ara Joan Llaneras, Josep Anton Escuredo i José Manuel Moreno.

Anar al contingut