El president de l'Olympique de Lió, Jean-Michel Aulas, demana la represa de la Lliga francesa
FUTBOL INTERNACIONAL

L'Olympique de Lió no es rendeix i vol acabar la lliga francesa sí o sí

El club, sense plaça europea, porta al Consell d'Estat el que considera una "suspensió prematura" del campionat

RedaccióActualitzat

L'Olympique de Lió força la màquina per al retorn de la Ligue1. Aquest dijous l'ha exigit davant la màxima instància administrativa a França, el Consell d'Estat. El president del club, Jean-Michel Aulas, ha estat rotund: la Lliga de Futbol Professional es va precipitar, com ho prova el fet que a països de l'entorn, com Itàlia, Alemanya, Anglaterra o Espanya, s'ha apostat pel retorn de les seves respectives competicions.

"Volem acabar com sigui. Altres països han estat més pacients. Exigim que es reprenguin els partits al juliol."

El club lionès, setè quan es va decidir suspendre el campionat, pot quedar fora d'Europa per primer cop en els darrers 23 anys. Aulas ha explicat que Mediapro s'ha ofert per realitzar la transmissió dels partits, un cop acabat el contracte de Canal+. Però el Consell d'Estat, que decidirà a principis de la setmana que ve, també ha escoltat la federació i la Lliga, que s'emparen en la prohibició de seguir les competicions efectuada pel primer ministre, Édouard Philippe, davant l'Assemblea Nacional.

El Lió vol lluitar pels seus drets fins al final i fins i tot ha posat sobre la taula el que sembla un disbarat: que si no torna la competició, el criteri per anar a Europa sigui la classificació final de la temporada anterior. Coses de la vida, el Lió es va classificar per a la Champions, on de fet encara és molt viu, després de guanyar l'anada dels vuitens de final a la Juventus per 1 a 0. El Consell d'Estat també ha de decidir la sort del Tolosa i l'Amiens, que van perdre la categoria amb deu jornades per disputar-se i demanen acabar la lliga sense descensos i ampliant la competició a 22 equips.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut