L'Olla de Núria es disputarà el diumenge 12 de juny
Curses de muntanya

L'Olla de Núria obrirà les Golden Trail World Series, en directe per TV3

La prova catalana es farà el 13 de juny i substitueix al calendari la Zegama-Aizkorri, que es va suspendre per la pandèmia. Els millors especialistes del món seran a la Vall de Núria.

Marc NegreActualitzat

L'Olla de Núria es fa gran i bullirà com mai. Després de suspendre's l'edició de l'any passat per la pandèmia, la 14a edició torna amb més força que mai. Aquesta tarda s'ha confirmat que la prova farà un salt de nivell espectacular dins el calendari de curses de muntanya. I és que l'Olla serà la primera prova de les Golden Trail World Series. La data, el diumenge 13 de juny, en directe per TV3.

 

L'Olla de Núria substitueix en el calendari la Zegama-Aizkorri, programada per al 6 de juny, però cancel·lada fa pocs dies per la pandèmia. Les inscripcions de l'Olla ja estan tancades perquè es mantenen els dorsals del 2020, però amb la inclusió a les Golden Trail World Series s'obre el ventall de la presència dels millors especialistes del món.

Veurem quins acaben competint a la Vall de Núria el 13 de juny. En categoria masculina, l'italià Davide Magnini defensarà el títol de les GTWS del 2019. La nòmina de rivals és extensa: l'italià Nadir Maguet, el polonès Bart Przedwojewski, el noruec Stian Angermund i el suís Rémi Bonnet configuren el pòquer d'aspirants a la general. D'altres noms destacats són Frédéric Tranchand (França), Rui Ueda (Japó), Jonathan Albon (Gran Bretanya), Francesco Puppi (Itàlia) o Nicolas Martin (França). Dels catalans, Oriol Cardona, guanyador de l'Olla del 2019, és qui té més opcions de lluitar entre els millors.

En categoria femenina, està confirmat el retorn de la suïssa Judith Wyder després de ser mare per segon cop. La també suïssa Maude Mathys i la nord-americana Rachel Drake han de ser les seves principals rivals.D'altres noms destacats són Blandine L'Hirondel (França), Johanna Åström (Noruega), Denisa Dragomir (Romania), Anaïs Sabrié (França), Holly Page (Gran Bretanya), i Fanny Borgstrom (Suècia).

 

A més, l'Olla també serà Campionat de Catalunya de curses de muntanya.

Per segon cop consecutiu, l'Olla de Núria es podrà seguir en directe per TV3 el diumenge 13 de juny. El 2019, Televisió de Catalunya va produir i retransmetre en directe per primer cop en la història una cursa de muntanya amb un desplegament humà i tècnic sense precedents. Des de fa dies ja s'està treballant en la transmissió d'aquest 2021, amb novetats destacables que s'aniran coneixent en els pròxims dies.

Aquest és el calendari de les GTWS 2021:
Olla de Núria (Catalunya): 13 de juny
Marathon du Mont-Blanc (França): 27 de juny
Dolomyths Run (Itàlia): 18 de juny
Sierre-Zinal (Suïssa): 7 d'agost
Pikes Peak Marathon (Estats Units): 22 d'agost
Ring of Steall (Escòcia): 18 de setembre
Gran Final de la GTWS: K42 Argentina - Argentina: 6 de novembre

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut