14a edició de l'Olla de Núria
CURSES DE MUNTANYA

L'Olla de Núria de les Golden World Trail Series per TV3

La 14a edició també serà el Campionat de Catalunya de curses per muntanya

Actualitzat

L'Olla de Núria dona aquest diumenge el tret de sortida a les Golden Trail World Series amb un cartell de corredors de luxe. Gairebé un centenar d'atletes de renom internacional en el món del trail running han confirmat la seva presència a una cursa que arriba a la catorzena edició i que, com l'any 2019, també serà retransmesa per TV3.

Entre els corredors que estaran a la línia de sortida ubicada al santuari de Núria cal destacar els noms del doble campió de l'Olla (2016 i 2017), Jan Margarit (La Sportiva Team), el seu company d'equip Nadir Maguet o el potent equip Salomon amb Stian Angermund (rècord de Zegama-Aizkorri), el francès Thibaut Baronian, l'italià Davide Magnini, el polonès Bartłomiej Przedwojewski i el suís Rémi Bonnet, un dels grans favorits.

 

En l'apartat femení, destaquen la britànica Holly Page (Adidas Terrex), l'americana Rachel Drake (Nike), la francesa Blandine Lirondel (Hoka One One) o les suïsses de Salomon Maude Mathis (rècord women de Pikes Peak Marathon i Sierre Zinal), i Judith Wyder, guanyadora de l'última Golden Trail Series.

 

 

La catalana Núria Gil, campiona d'Espanya 2021, defensarà el podi aconseguit el 2019.

La cursa també serà la seu del 21è Campionat de Catalunya de curses per muntanya de la FEEC. Serà la segona vegada que l'Olla acull aquests campionats, després que l'any 2009 fos l'escenari d'aquesta prova amb victòries finals de Kilian Jornet i Mireia Miró. Tots dos encara conserven el rècord de la prova amb 2.14.56 (edició 2009) i 2.36.00 (edició 2011).

En directe per TV3

L'Olla de Núria tornarà a ser retransmesa en directe per TV3 després de l'exitosa experiència del 2019. Televisió de Catalunya desplegarà un ampli equip per fer arribar als telespectadors la màgia d'una cursa de muntanya emblemàtica.

 

La retransmissió serà dirigida per Xavier Casillanis, conduïda per Marc Negre i Josep Maria Puig amb l'anàlisi tècnica de dos grans atletes de muntanya, Laura Orgué i Marc Pinsach.

 

 

Sobre l'Olla de Núria

La cursa, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, arrencarà el diumenge 13 de juny a les 9 del matí i tornarà a omplir de corredors la vall de Núria després de la cancel·lació de l'edició de l'any passat arran de la pandèmia. Tots els inscrits a l'Olla gaudiran de nou dels 21,5 quilòmetres d'un recorregut que no trepitja ni un sol metre d'asfalt, amb més del 70% del traçat per sobre dels 2.700 metres i un desnivell positiu de 1.940 metres.

 

Un recorregut que comença amb l'ascens al Puigmal (primer control de pas), per acabar baixant des del pic del Segre, tot passant pel coll de Finestrelles (segon control de pas). A continuació es fa l'ascens al pic de Finestrelles i seguint el coll i pic d'Eina. Després de superar el pic de Noufonts hi ha el següent control de pas al coll de Noufonts. Finalment, hi ha la pujada al coll de Noucreus, acabant pel Puig de Font Negre (darrer control de pas) i el pic de l'Àliga, abans d'arribar a la línia de meta a l'esplanada del Santuari de Núria.

 

També hi haurà amb una nova edició de l'Olla Vertical dissabte al matí, amb sortida al santuari i arribada al Puigmal. Diumenge al matí, després de la sortida de l'Olla clàssica, tindrà lloc la 8ena edició de l'Olla Júnior.

Anar al contingut