Imatge del Barça de la temporada 71-72, amb Thomas (dorsal 13), Carmichael (dorsal 15) i Añua al capdavant (arxiu Justo Conde i José Ramón Ramos/Fundació Bàsquet Català)
Bàsquet

Localitzen viu l'exjugador del Barça Charlie Thomas, que es donava per mort des de fa 40 anys

Norman Carmichael, company seu a l'equip blaugrana als anys 70, va poder parlar amb Thomas, que es troba en un asil

Redacció Esport3Actualitzat

Sembla un guió d'una sèrie del moment, però a vegades la realitat supera la ficció. Charles Thomas, un exjugador del Barça a qui es donava per mort des de principis dels anys 80, és viu, segons ha pogut constatar un dels seus excompanys, Norman Carmichael.

 

 

El mateix Carmichael explicava la història a les xarxes socials: un dia va rebre una trucada d'una infermera d'un asil en què li comunicava que tenien ingressat Thomas, a qui no havia tornat a veure des que van coincidir al Barça als anys 70, i que la mateixa família donava per mort en un tiroteig a principis dels 80.

Carmichael, incrèdul, va mantenir aleshores una conversa amb l'home que deia ser Thomas i va arribar a la conclusió que era ell. Va ser el "15" del Barça qui va comunicar la notícia a la família de Thomas, que després de fer les pertinents comprovacions ara, com Carmichael, està esperant a passar els tests anti-Covid per anar-lo a veure personalment.  

 

 

Thomas va arribar a Catalunya amb el Sant Josep de Badalona a finals dels 60. La seva gran capacitat de salt li va valdre el traspàs al Barça, on es va estar des del 1970 fins al 1975, tot i que es va estar mesos sense jugar fins que es regularitzés la seva nacionalització.

Una greu lesió de genoll el 1974 acabaria suposant el final de la seva etapa al Barça, que el va cedir un temps al Bàsquet Manresa, i potser també va motivar el final de la seva carrera.

Charles Thomas, saltant per agafar un rebot en la seva època com a jugador del Barça (arxiu Justo Conde i José Ramón Ramos/Fundació Bàsquet Català)

De Manresa se'n va tornar als Estats Units. Allà, però, sembla que no va tornar amb la família i va començar una vida allunyada del bàsquet i dirigida per la seva addicció a les drogues. Se'l va localitzar a Mèxic i als estats del sud país, on malvivia, i al cap d'uns quants anys va aparèixer la notícia que havia mort en un tiroteig.

Era la versió que es donava per bona fins que, recentment, Carmichael va rebre la trucada dient-li que el seu excompany estava viu en un asil a la localitat d'Amarillo (Texas).

Xabier Añua, que va ser tècnic dels dos jugadors al Barça, també se'n feia ressò a les xarxes socials.

 

 

Anar al contingut