El trident blaugrana després de guanyar la Champions (EFE)
El trident blaugrana després de guanyar la Champions (EFE)
Barça

L'Observatori del Futbol situa Leo Messi com el jugador més car del món, amb el doble del preu de Cristiano

Un centre d'estudis estadístics suís ha fet la seva llista dels jugadors amb un valor de mercat més alt. Leo Messi seria el més car, al davant d'Eden Hazzard i Cristiano Ronaldo

Actualitzat

Segons un estudi de l'Observatori del Futbol suís, Leo Messi és el jugador del món amb un valor de mercat més alt. El preu de l'argentí se situaria entre els 255,3 i els 280,8 milions d'euros. El segon de la llista és el futbolista del Chelsea Eden Hazard (entre 135,4 i 148,9 milions), al davant del madridista Cristiano Ronaldo (entre 113,3 i 124,7 milions).

Per arribar a aquesta valoració, aquest grup d'investigació del Centre Internacional d'Estudis de l'Esport, una fundació privada afiliada a la Universitat de Neuchatel, té en compte factors com l'actuació esportiva, l'edat, la durada del contracte dels futbolistes, la seva posició al camp i la seva trajectòria i els títols aconseguits. Precisament, el davanter portuguès del Reial Madrid és l'únic entre els 20 primers que arriba als 30 anys.

En funció d'aquests criteris, Neymar és el quart jugador més valorat, amb un preu situat entre els 89,6 i els 98,5 milions d'euros. El tercer titular indiscutible de la davantera blaugrana, Luís Suárez és l'onzè de la llista, amb un valor d'entre 60 i 66 milions. Fitxar tot el trident blaugrana, segons aquest estudi, costaria de 404,9 a 445,3 milions. El preu de la BBC (Bale, Benzema i Cristiano) del Reial Madrid estaria entre els 209,2 i els 230 milions.

Anar al contingut