El Baxi Manresa ha caigut al Nou Congost enfront de l'Obradoiro (EFE)
Lliga Endesa

L'Obradoiro assalta el Nou Congost i manté el Manresa en descens (79-85)

Uns erràtics últims minuts condemnen l'equip de Pedro Martínez, que perd contra un rival directe i seguirà en descens

Xevi BardoletActualitzat

El Baxi Manresa no ha començat prou intens a cap dels dos costats de la pista. Ha permès molts punts interiors de l'Obradoiro i ha estat poc agressiu en atac. Ha abusat sense encert del triple i ha rebut la primera falta, atenció, quan faltaven 9 segons per al final del primer quart. Amb uns grans minuts de l'aler-pivot nord-americà Mike Daum, s'han disparat les alarmes al Nou Congost: 21 a 34 pels de Santiago en l'inici del segon període. Però hi ha hagut una fulminant reacció local, amb millora defensiva,  amb la bona direcció de Dani Pérez, amb  la mobilitat de Magarity i amb l'encert de Ryan Toolson. Tal com havien anat les coses, impensable 42 a 41 pels manresans al descans.

En la represa ha succeït el mateix, però a la inversa. Bona dinàmica manresana davant d'un Obradoiro encallat i màxima local de vuit punts, amb la primera cistella del debutant Luke Nelson. Però resposta rapidíssima dels de Moncho Fernández, amb dos protagonistes destacats:  l'aler-pivot belga Maxime de Zeeuw i l'escorta cedit pel Barça Aleix Font (ha anotat 9 punts en 15 minuts).

El Baxi ha vist com havia d'encarar l'últim quart amb sis punts de desavantatge, i això ha acabat pesant. Ha semblat que reaccionava al principi, però ha estat molt desencertat en els darrers instants. Ferrari (una de les cinc baixes de l'últim desplaçament a Israel) i Toolson, han perdut pilotes cabdals.