Esports

Torna el públic a la Lliga i l'ACB només en les comunitats autònomes en fase 1

El ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, ha fet l'anunci després de rebre l'autorització del Ministeri de Sanitat

Redacció Esport3Actualitzat

El govern espanyol ha anunciat aquest dimecres que les dues últimes jornades de Lliga i la Lliga ACB podran jugar-se amb públic a les grades després de més de 14 mesos buides per la pandèmia, però només a les comunitats autonòmes que es trobin en fase 1, que ara mateix són el País Valencià, les Balears, Galícia i Múrcia. El ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, ha fet l'anunci després de rebre l'autorització del ministeri de Sanitat.

"Tornarem a tenir públic en la lliga de futbol i a l'ACB de bàsquet. Ho farem seguint els criteris de la pandèmia, la prudència i el que marquin el ministeris de Salut. Queden dues jornades de lliga i després tenim més jornades de l'ACB. Farem un protocol amb una sèrie de condicions sanitàries. El criteri és que el públic torna a aquells territoris en fase 1 de pandèmia, on la situació sanitària és millor".

Segons aquest anunci, el públic només podrà tornar als estadis i pavellons del País Valèncià, les Balears, Galícia i Múrcia amb un 30% d'aforament i un màxim de 5.000 persones.

Els cinc partits de primera divisió que tindran públic en les dues últimes jornades seran:

  1. València-Eibar
  2. Vila-real-Sevilla
  3. Elx-Athletic
  4. Llevant-Cadis
  5. Celta-Betis

Per tant, el retorn dels aficionats a Catalunya encara haurà d'esperar.

El CSD, el primer a obrir la porta

El secretari d'estat per a l'Esport, José Manuel Franco, havia obert la porta a aquesta possibilitat durant la presentació d'Albert Soler com a nou director general del Consell Superior d'Esports.

"Si es garanteix el control de les entrades i les sortides, i es garanteix que això no perjudica la lluita contra la pandèmia, estem valorant que els espectadors tornin als estadis les dues últimes jornades. En 24 hores, tots sortirem de dubtes"

Cal recordar que, el dilluns 3 de maig, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va dir que no era partidària de la tornada del públic als estadis de futbol aquesta temporada, a causa de la diferent situació epidemiològica de les comunitats autònomes.

El Barça té a punt el protocol

Fa dies que el conjunt blaugrana té a punt el protocol que farà servir per poder fer entrar públic al Camp Nou, que preveu el sorteig d'entrades en cas que la demanda superi l'oferta i que permetrà els grups bombolla a les graderies.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut