NBA

L'NBA valora començar la nova temporada al Nadal

Res està decidit, però tot apunta a un inici de temporada en plena època nadalenca, amb un calendari reduït perquè els jugadors pugui viatjar a Tòquio per als Jocs Olímpics

L'NBA i el seu sindicat de jugadors continuen les negociacions sobre quan començar la temporada 2020-21, amb un escenari centrat en una data d'inici a finals de desembre, que inclouria partits per Nadal i un calendari reduït que permetria als jugadors competir en els ajornats Jocs Olímpics de Tòquio.

Algunes persones que participen en les negociacions i que han sol·licitat l'anonimat han assegurat que un escenari possible entre els propietaris seria començar la temporada el dia de Nadal o abans, amb una temporada de 72 partits que conclouria a temps perquè els jugadors viatgin a Tòquio per als Jocs Olímpics. L'Associació Nacional de Jugadors de Bàsquet (NBPA), el sindicat que representa els jugadors, no ha acceptat cap proposta encara de la Junta de Governadors de la Lliga.

El comissionat de l'NBA, Adam Silver, va dir a finals de setembre, quan començaven les finals de la NBA del 2020, que un començament probable de la temporada seria ja el 2021, però no va descartar el Nadal: "La meva aposta és que aquesta temporada no començarà fins al 2021. Vam dir fa una setmana més o menys que el més aviat que començarem serà el Nadal d'aquest any".

Un escenari que s'estava discutint és una altra situació de bombolla, però molt diferent de la que s'acaba de completar a Orlando (Florida), on els Lakers van guanyar el 17è campionat de la franquícia. Aquesta proposta crearia 5 bombolles en tot el país amb sis equips en cada bombolla.

L'única data establerta en el pròxim calendari de la NBA és el Draft de l'NBA 2020, que es durà a terme virtualment el 18 de novembre.

S'espera que la Lliga i el sindicat negociïn la data la setmana que ve, quan les parts hauran d'arribar a acords sobre el marc per al futur financer immediat de la millor Lliga de bàsquet del món.

Anar al contingut